Şişli’de gecekondu yıkımı sırasında devrilen istinat duvarının altında kalan bir işçi yaralandı. Gecekondu sahibi, “Burayı yıkanlara beddua etmiştim. Göçük altında kalanlara değil” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Şişli Halide Edip Adıvar Mahallesi Melihşah Sokak’ta bulunan bir gecekondu için İstanbul Sultan Beyazıt Vakfı’na ait bir arsa üzerine inşa edildiği gerekçesiyle Vakıflar Genel Müdürlüğünce yıkım kararı çıkarılmıştı. Geçtiğimiz hafta yıkılması beklenen gecekonduda oturan ailenin kalp hastası baba Erol Şengöz hastanedeki tedavisini yarım bırakarak ailesinin yanına gelmişti. Yapılan konuşmalar sonrası Vakıflar Genel Müdürlüğü gecekondunun aileye pazartesi gününe kadar süre vermişti.

Yıkım kararı doğrultusunda bugün akşam saatlerinde ekipler adrese gelerek gecekondunun yıkımına başladı. Yıkım çalışmaları sırasında bir işçi istinat duvarının altında kaldı. Olay yerine çağırılan itfaiye ekiplerinin çalışması ile duvarın altından çıkarılan işçi ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Evlerinin yıkılmasına tepki gösteren Hafize Şengöz, “Burası beddualı. Ben burayı yıkmayın demiştim. Burayı yıkanlara beddua etmiştim. Göçük altında kalanlara değil” diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Öte yandan olay yerindeki bazı vatandaşlar görüntü almaya çalışan basın mensuplarına saldırdı.