İzmir Valisi Mustafa Toprak, dört işçinin yaralandığı asansör kazasının olduğu inşaatta incelemelerde bulundu, kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, dün öğle saatlerinde, Karşıyaka ilçesi Örnekköy semtinde, 4 işçinin yaralandığı kazayla ilgili Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Kadri Kabak ile beraber kaza hakkında yetkililerden bilgi aldı. Binanın dış cephe kaplama ve cam imalatı ile ilgili yapılan işlerde kullanılmak üzere kurulan 4 asansörden birinin arızalanarak düştüğünün anlaşıldığını söyleyen Vali Toprak, “İlk aşamada aldığımız bilgilere göre asansörün Haziran ayında bakımının yapılarak yıl sonuna kadar geçerli belgesinin alındığı, ancak Eylül ayı ortalarında bir elektrik arızası ihtimali nedeniyle tekrar firmaya başvurulduğu ve kontrol edilmesinin istenildiği, firmanın da mekanik sistemindeki dişli de bir problem olduğu ve o dişlinin değiştirilmesi gerektiğini ve ertesi günü de dişlinin değiştiğini ve bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı olay yerinde ifade edilmiştir” dedi.

Olayın ardından adli soruşturma başlatıldığını belirten Vali Toprak şunları söyledi:

“Olayın gerçekleşmesi sonrasında ivedilikle emniyetimizin adliye ile birlikte çalışması çerçevesinde adli soruşturma başladı ve şu an devam ediyor. İdari açıdan bir değerlendirme ve denetime tabi tutulması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı iş müfettişlerini buraya çağırdık ve şu an onlar incelemelerine devam ediyor. Yapılan çalışma sonucunda burada asansörün kontrolünde, bakımında, kullanımında, sözleşmesinde bir eksilik var mı ve hangi nedenlerden dolayı düştü bu konuda ceza kanunu karşısında durum nedir. Onlar bu adli ve idari açında yürütülen soruşturmalar sonrasında belli olacak.”