Paralel yapı iddialarına yönelik İstanbul merkezli 13 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlar sonrası İzmir Adliyesi önünde yaklaşık bin kişi destek için eylem yaptı. CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da, adliye önünde toplananlara destek için geldi.

Ellerinde Zaman Gazetesi ve Türk bayrağı olan grup ’Özgür basın susturulamaz’, ’Susma sustukça sıra sana gelecek’ sloganları attı. Grup gözaltına alınan gazeteci ve dizi yapımcıları için dua ederken yanında getirdikleri Kur’an-ı Kerim ile dua okudu.

Gruba destek için CHP İzmir Milletvekili Dr. Aytun Çıray da adliye önüne geldi. Burada konuşma yapan Çıray, başta sayın genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, CHP olarak her zaman demokrasiyi, hukukun üstünlüğü, yurttaşlığın eşitliği prensiplerini savunduklarını söyledi.

Nerede bir haksızlık varsa orada olmaya devam edeceklerini anlatan Çıray, şöyle konuştu: "Bugün burada bir büyük demokrasi ayıbına hep birlikte şahit oluyoruz. Bu ülkede inançlar özgürce yaşanmalı, bu ülkede fikirler özgürce söylenebilmeli ve bu ülkede basına hiçbir zaman pranga vurulmamalı. Tam 17-25 Aralık, dünya tarihinde belki de pek az görülmüş bir yolsuzluk hadisesinin tartışılacağı bir haftanın önünde bunun yapılması çok daha anlamlı diye düşünüyorum. Ancak, Türk milleti büyük bir millet. Neler gördü neler geçirdi. Bugün bu tutuklanan arkadaşlarımızla aynı fikirde olanlar olabilir aynı fikirde olmayanlar olabilir. Bugün ’oh olsun’ deme günü değildir. Bugün demokrasiyi özgürlüğü ve her türlü inancı savunmanın, ortak bir vatandaşlık paydası göstermenin, bir ortak mücadelenin günüdür. Tutuklananların birçoğunu tanırım ama bir tanesini Hidayet’i (Hidayet Karaca) çok yakından tanırım. Daha elinde mantar tabancası görmedim. Silahlı örgütten tutuklamaya çalışıyorlar."

Grup daha sonra İstiklal Marşı’nı okuduktan sonra olaysız bir şekilde dağıldı.