İzmir’in Konak ilçesinde, Türk bayrağını yakan şahıs kameralara yakalandı. Polis ekiplerince yakalanan şahıs çıkarıldığı mahkemece serbest bırakıldı.

Olay, geçtiğimiz cumartesi günü saat 01.44 sırlarında, Karataş semti Mithatpaşa Caddesi numara 151’de meydana geldi. İnternet sitesi Medyaege.com’un kapı girişinde asılı olan üzerinde Atatürk resmi bulunan Türk bayrağını kimliği belirsiz kişi, sokakta kimsenin olmadı sırada cebinden çıkardığı çakmakla ateşe verdi. Kimliği belirsiz şahıs uzaklaşırken bayrak kısa sürede yanmaya başladı. Bu sırada sokaktan geçenler Türk bayrağının yandığını görünce, çevreden bulduğu su ile söndürdü. Ancak bayrak tamamen yandı. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken güvenlik kamera görüntülerinden bayrağı yakan kişinin sokaklarda yaşayan Hamsi lakaplı S.H. olduğunu tespit etti. Şüpheli S.H. yakalanırken emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkan S.H. serbest bırakıldı. Yakılan Türk bayrağının yerine yenisi asıldı.

Öte yandan, Türk bayrağını yakma görüntüleri güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülerde, bir kişi kaldırımdaki tellere asılı olan bayrağın karşısına geçerek bir süre duruyor ve sonra da cebinden çıkardığı çakmakla üzerinde Atatürk portresi bulunan bayrağı yakıyor ve olay yerinden uzaklaşıyor. Bayrağın alev aldığını gören iki kişinin daha sonra yakındaki marketten su alarak söndürdüğü görülürken o esnada bayrağı ateşe veren kişi yeniden olay yerine geliyor. Bayrağı söndürmeye çalışan iki kişi ile sözlü münakaşa ettiği anlaşılan şahıs daha sonra polisler tarafından gözaltına alındı.