İzmir’de, öğleden sonra başlayan yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Cadde ve sokaklar göle dönerken araçların bazıları yolda kaldı, yayalar yolda yürümekte zorlandı.

Ege Bölgesini etkisi altına alan yağmur, Pazartesi öğle saatlerinden itibaren İzmir’de de başladı. Tıkanan mazgal ve rögarlardan taşan sular, yollarda birikintilere yol açtı. Sokak ve caddeler göl haline gelirken çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Araçlar göle dönen yolda ilerlemekte güçlük çekti. İzmir’in çeşitli noktalarında su birikintileri nedeni ile yolda kalan araçlar oldu. Konak’ın Gültepe semti Adem Yavuz Caddesi’nde göle dönen yolda 35 R 8153 plakalı araç mahsur kalırken ismi öğrenilemeyen şoförü mahallelinin yardımı ile kurtarıldı. Otomobili mahsur kalan şoför otomobilini bırakıp gitti. Göle dönen yolda hasta taşıyan bir ambulans geçmeye çalıştı, fazla ilerleyemeyen ambulans geri dönüp başka bir yoldan hastaneye gitmek için yoluna devam etti. Mahalle sakinlerinden Hamit Yava, ’’Bu caddede belediye kanalizasyon yapmak için çukur açtı. İki gündür açık olan çukuru kapatmadıkları için yağmurla birlikte göle döndü. Bu yolun sorunlarını çözemediler’’ dedi. Mahalle sakinleri de yolun yapılmamasında şikayet etti. Zemin katta bulunan bazı ev ve iş yerlerinde su baskınları olduğu öğrenildi. Bornova Mersinli’de bir elektrik direğine yıldırım çarptığı ancak olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

Öte yandan yıldırım çarpması sonrası Mersinli’deki bazı iş yerlerinde sistemlere girmede problem yaşandığı bildirildi. Meteoroloji İzmir Bölge Müdürlüğü’nün verilerine göre, İzmir’de yağmurun aralıklarla Cuma gününe kadar devam edeceği öğrenildi.