İzmir’de, zehir tacirlerine göz açtırmayan polis ekipleri, okul önleri ve çevresindeki bin 887 kişinin sorgusunu yaparak, uyuşturucu madde ticareti yapan şüphelileri yakaladı.

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sokakta uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik 15 ile 20 Eylül arasında bir dizi operasyon düzenledi. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Sokak Suçlarıyla Mücadele Amirliği bağlı Narkotim ekipleri, okul önlerinde uyuşturucuya ulaşılabilirliğin ve satışının engellenmesine yönelik bin 887 şahsı sorguya aldı. Yapılan sorgulamalarda 151 şahsın uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmaktan, 99 şahıs ise diğer suçlardan suç kayıtlarının olduğu anlaşılmış, ayrıca aranması olan 5 şahıs hakkında gerekli adli işlem yapıldı. Ayrıca araçlarla ilgili yapılan sorgulamalarda; 178 araç ve 21 motosiklet sorgulaması yapılırken, 9 şahsa ve 9 araca, trafik yönünden cezai işlem uygulandı. Yine iş yerleri ile ilgili yapılan işlemlerde 80 iş yeri kontrolü sağlanmış, kontrol edilen 2 iş yerine kabahatler kanununa göre cezai işlem yapıldı. Ele geçirilen suç unsurları ve yapılan işlemlerde 5 şahıs hakkında uyuşturucu ve uyarıcı madde bulundurmaktan, kullanmak suçundan, 9 şahıs hakkında diğer suçlardan işlem yapılmış olup, meşe tabir edilen 24 adet içime hazır hale getirilmiş şeffaf jelatinlere ve kağıtlara sarılı çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirildi.

Whatsapp İhbar Hattı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, “2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı içerisinde ilimiz genelinde bulunan tüm okullar ile ilgili çalışmalar devam etmekte olup risk durumuna göre belirlenen riskli okullarda ise Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce çalışmalarımız devam etmektedir. Bilgi paylaşımı yapan vatandaşlarımızın kimliklerinin hiçbir suretle deşifre edilmeyeceği, yeni kurulan Whatsapp Uyuşturucu İhbar Hattımıza (0552 155 35 35) gelecek olan ihbarlar ile tam saha çalışmalarımızla İzmir’de tek sokak satıcısı kalmayıncaya dek kararlılıkla bu mücadelemiz devam edecektir” denildi.