İzmir’de bir grup, İsrail’in Mescid-i Aksa’daki sert müdahalesini protesto etti.

Konak’ta, cuma namazı çıkışında toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) üyeleri ve bir grup vatandaş İsrail’in Mescid-i Aksa baskınını protesto ederek, işgalin Müslümanların inançlarına yapılan bir saldırı olduğuna dikkat çekti. Ellerinde ‘İzmir’den direnişe bin selam’, ‘İsrail’e göz yuman da ortak’, ‘Kudüs Müslümanlarındır’, ‘Kahrolsun İsrail terör devleti’ dövizleri taşıyan grup, hayatını kaybedenlere de Allah’tan rahmet diledi.

“İSRAİL’E MÜDAHALE EDİLMELİ”

Grup adına açıklama yapan İHH İzmir Şubesi Başkanı Rasim Çağlar, yapılan işgal ile Müslümanların tarihine, geçmişine de saldırıldığını belirterek, “Ey İslam ümmeti, ey Müslümanlar yüzümüzü Mekke ve Kudüs’e dönmeliyiz. Çünkü Mescid-i Aksa sadece onurlu Filistin halkının değil tüm Müslümanların davasıdır. Kudüs ve Mescid-i Aksa tüm Müslümanlara aittir. İsrail terör devleti dünya için büyük bir tehlikedir. Bu tehlikeye müdahale edilmezse daha da vahim sonuçlar doğacaktır. İsrail emperyalist güçleri devreye sokarak Orta Doğu’da barışı bozmuştur” diye konuştu.

“IŞİD İLE GAZZE’Yİ UNUTTURMAYA ÇALIŞIYOR”

İsrail’in, Kobani’deki (Ayn el Arap) IŞİD saldırıları ile Gazze’de yaptığı katliamı unutturmaya çalıştığını aktaran Çağlar, sözlerine şöyle devam etti: “İsrail uluslar arası kamuoyunun dikkatlerini Kobani’ye yoğunlaştırarak Gazze’de yapmış olduğu yıkımı unutturmaya, Kürt kardeşlerimizi IŞİD adıyla vurarak İslam’dan koparmaya çalışmıştır. Yine Siyonist ve emperyalistler Mısır’da darbeci katilleri meşrulaştırmaya, Suriye’deki Esad’ın katliamlarını görmezden gelmektedir. Tüm emperyalistleri ve Orta Doğu’daki kralları lanetliyoruz. Kafir ve zalimler için yaşasın cehennem.”