Konya’nın Akşehir ilçesinde 2 yıl önce bir meyve bahçesinde boğularak öldürülmüş halde bulunan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi’nin katil ya da katillerine bugüne kadar ulaşamayan Akşehir İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, cinayetle ilgili araştırmalarını genişleterek belirledikleri kişilerden kan örnekleri almaya devam ediyor.

Hatice Çiftçi’nin cinayetinden sonra jandarma ve polis ekipleri bugüne kadar çok sayıda kişinin ifadesine başvurmuş, küçük kızın tırnaklarındaki ve ipteki doku örnekleri kriminal laboratuvarına yollanmıştı. Elde edilen sonuçlarla karşılaştırılmak amacıyla Akşehir’den ve çeşitli yerlerden 400’e yakın kişiden kan örneği alınmıştı. Alınan kan örnekleri sonucunda neticeye ulaşamayan ekipler Akşehir’den ve şehir dışından yaklaşık 45 kişinin daha kan örneği alarak kriminal laboratuvarına gönderdi. Alınan örneklerle elde edilen sonuçların karşılaştırılmasının yapılacağı öğrenildi.

Akşehir’de 21 Aralık 2012 tarihinde kurs için gittiği etüt merkezinden çıktıktan sonra kaybolan 13 yaşındaki Hatice Çiftçi’nin cesedi 4 gün sonra bir meyve bahçesinde iple boğularak öldürülmüş olarak bulunmuştu.