Karaman'da Jandarma ekipleri  ağ ile kaçak balık avlayan kişilere operasyon düzenledi. Operasyonda 2 kişi gözaltına alınırken, şahısların yakaladığı balıklar amatör balıkçılar tarafından tekrar baraja bırakıldı.
Merkeze bağlı Yeşildere Beldesi yakınlarında bulunan Yeşildere Barajında ağ ile kaçak balık avlanan şahıslar olduğu ihbarını alan ekipler hemen baraja gittiler. Ekipler baraj kenarında yaptıkları araştırmada Konya ilinden balık avlamaya gelen Memiş D(61) ve oğlu Mehmet D'yi(28) suç üstü, ağ ile balık avlarken yakaladılar. Zanlıların balık avlamada kullandığı çok sayıda ağ ve yakaladıkları 300'den fazla Aynalı Sazan ve Kara Sazan cinsi balığa el konulurken, kendileri de göz altına alındı.
Jandarma ekiplerinin haber verdiği Karaman Amatör Olta Balıkçıları Derneği yetkilileri ve arkadaşları hemen İl Jandarma Komutanlığına gelerek balıkları kurtarmak için çalışma başlattılar. Tedarik edilen bidonlara ve kazanlara su doldurularak balıklardan yaşayanlar aktarıldı. Balıkların yaşaması için büyük çaba gösteren gönüllüler yaşayan 250 kadar balığı hemen  yaşam alanlarına götürerek Baraj'a bıraktılar.
Dernek yetkilileri, ihbarı yapanlara ve duyarlılık göstererek bu operasyonu düzenleyen kolluk kuvvetlerine teşekkür ederek  yapılanın bir katliam olduğunu söylediler.
Bu katliamı yapanların avcı değil, avcılık terimiyle bohçacı olduğunu ifade eden yetkililer,  şunları kaydettiler:
" Ne kadar çaba göstersek te kaçak avcılık bitmiyor. Bunun önüne geçmek için vatandaş duyarlılığı çok önemli. Bizim amacımız bu balıkları yaşatarak, çoğalmasını sağlamak. Şimdi yakalanan bu balıklardan canlı olanları ayırıp yaşatmaya çalışacağız. 300'den fazla balık var. Bize erken haber edildiği için, bir çoğunu kurtardığımıza inanıyorum. Ağ ile balık avlamak katliam. Biz dernek olarak bu kişilerin peşini bırakmayacağız. Bu balıkları biz torunlarımızla tutacağız. Yok etmemek gerekir. Geleceğimizi koruma altına almamız lazım. Bizler bunlardan çok daha büyük balıkları yakaladıktan sonra tekrar suya bırakıyoruz."