12 Ağustos 2013’te boşanmak istediği eşi Şeyhmus Yüksel (32) tarafından öldürülen üç aylık hamile Yasemin Yüksel’in (22) ailesi, kızlarının araçla sürüklendikten sonra bıçakla öldürüldüğünü iddia etti. Sanık ile avukatı iddiaların doğru olmadığını belirterek olayın netlik kazanması için keşif talebinde bulundu.

Olay, İzmir’in Karaburun ilçesi Mordoğan beldesinde 12 Ağustos tarihinde meydana geldi. Şeyhmus Yüksel, kendisine karşı boşanma davası açan üç aylık hamile eşi Yasemin Yüksel’i önce araçla sürüklediği, daha sonra bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklandı. Tasarlayarak adam öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Şeyhmus Yüksel son duruşmada, tartışma sırasında eşini bıçakladığını, sürükleme iddialarının doğru olmadığını söyledi. Duruşmaya katılan anne Cemile Güven, kızının sürüklendiği iddialarını bir kez daha tekrarladı.

KEŞİF YAPILDI

Ölen Yasemin Yüksel’in ailesinin iddiaları üzerine sanık avukatı Ufuk Mansuroğlu, jandarma tarafından çekilen resimlerde Yasemin Yüksel’in ellerinde ve ayaklarında çizik olmadığını, kıyafetlerinde yırtılma bulunmadığını belirterek keşif talebinde bulundu. Mahkeme heyeti, olayda sürükleme olup olmadığının ortaya çıkması için keşif kararı verdi. Mahkeme heyeti, olay yerinden sürüklenme yaşanıp yaşanmadığının tespiti için 15 ay sonra cinayet yerine gelerek keşif yaptı. Mahkeme başkanı ile iki üye hakimin katıldığı keşif iki saat sürdü. Heyet, keşifle ilgili kararını önümüzdeki duruşma açıklayacak.