Muğla’nın Dalaman ilçesinde keçi otlatırken kayalıklardan düşerek yaralanan kadın, askeri helikopterle kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre, Sabunlu Mahallesi’nde yaşayan 2 çocuk annesi Melike Olgun (55), sabah saatlerinde keçilerini otlatmak için Kızılkaya mevkisine gitti. Keçilerin ardından koşarken sarp ve kayalık arazide dengesini kaybeden Melike Olgun, yaklaşık 6 metre yükseklikten kayalıklara düştü. Olgun, cep telefonuyla oğlunu arayarak yardım istedi. Olgun’un oğlu mahalle sakinleriyle annesinin verdiği bilgi doğrultusunda düştüğü yeri aradı. Yaklaşık 6 saat boyunca aşırı yağmur altında Melike Olgun’un düştüğü yere ulaşan yakınları, durumu 112 Acil Servis ekiplerine bildirdi. Arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri ile AKUT Fethiye ekibine de haber verildi. Havanın kararması nedeniyle Olgun için Dalaman Hava Meydan Komutanlığı’ndan askeri helikopter talebinde bulunuldu. Dalaman’dan havalanan helikopter kurtarma ekiplerinin verdiği koordinatlara göre Melike Olgun’un bulunduğu noktaya ulaştı.

Halatlar yardımıyla aşağı inen askerler, sedye ile Olgun’u helikoptere alarak Fethiye Devlet Hastanesi’ne götürdü. Hastane bahçesindeki piste inen helikopterden sedye ile acil servise götürülen Olgun’un vücudunun farklı yerlerinde kırık olduğu öğrenildi.

Melike Olgun, gazetecilere yaptığı açıklamada, keçilerini otlatmak için sabah saatlerinde evinden ayrıldığını, dengesini kaybederek yaklaşık 6 metreden kayalıklara düştüğünü anlattı. Cep telefonu ile oğlundan yardım istediğini belirten Olgun, yağmurlu havada yaklaşık 6 saat kurtarılmayı beklediğini dile getirdi. Hastanede filmleri çekilen Melike Olgun’un müşahede altında tutulacağı bildirildi.