Adana’da, okula giden öğretmen Feride Şensoy’un kullandığı otomobil direksiyon hakimiyetinin kaybolması sonucu DSİ’ye ait sulama kanalına düştü. Vatandaşların kurtardığı öğretmen, kaldırıldığı hastanede hayatta kalma mücadelesi veriyor.

Edinilen bilgiye göre, kaza Yüreğir ilçesi Sirkenli Mahallesi’nde meydana geldi. Eğitim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Feride Şensoy (25) bu yıl atanamadığı için ücretli öğretmenlik yapmaya başladı. Sirkenli Mahallesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan Şensoy, Karataş ilçesinde ücretli öğretmenlik yaptığı için her gün otomobiliyle gidiş geliş yapmaya başladı. Bu sabah da okula gitmek için 01 FR 977 plakalı otomobiliyle tek başına yola çıktı.

Şensoy, Sirkenli Mahallesi yolundan Karataş Bulvarı’na çıkmak istediği sırada kullandığı otomobilin direksiyon hakimiyeti kayboldu. DSİ’ye ait sulama kanalına düşen otomobil ters döndü. Şensoy su içinde kalan otomobilinden dışarı çıkamadı.

Bu arada, kazayı gören vatandaşlar olay yerine ambulans çağırdı. Olay yerine sağlık ekipleri geldi ancak Şensoy’u otomobilden bir türlü kimse çıkartamadı. Yaklaşık 20 dakikalık bir uğraşın ardından vatandaşlar tarafından çıkartılan Şensoy’a sağlık ekipleri müdahale etti.

Sudan çıkartıldığında kalp atışı duran öğretmene sağlık ekipleri kalp masajı yaptı. Yapılan müdahale sonucu kalbi yeniden çalıştırılan Şensoy, ambulansla Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Burada tedavi altına alınan Şensoy’un yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Şensoy’un hastanede hayatta kalma mücadelesi devam ederken haberi olan yakınları ve öğrencileri gözyaşlarına boğuldu.