Kadın Emeği Platformu üyeleri, iş kazalarında ölen kadınların durumuna dikkat çekmek amacıyla İŞKUR önünde basın açıklaması yaptı.

Kadın Emeği Platformu üyesi bir grup kadın, iş kazalarında ölen kadınlarına durumuna dikkat çekmek için Beyoğlu’nda bulunan İstanbul Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) önünde eylem yaptı. Müdürlük önünde döviz ve pankart açan grup bir süre slogan attı. Sloganların ardından basın açıklamasına geçildi. Kadın Emeği Platformu adına basın açıklaması yapan Neslihan Karatepe, “Ekim ayı canımızı yakan ancak hiçte yabancısı olmadığımız bir kaza haber ile noktalandı. Isparta’nın Yalvaç ilçesi yakınlarında çoğu kadın ve çocuklardan oluşan mevsimlik geçici tarım işçilerini taşıyan midibüs şarampole yuvarlandı. 16’sı kadın biri çocuk 17 işçi yaşamını yitirirken, 27 işçi de yaralandı. 27 kişilik bu araçta tam 45 kişi vardı. Resmi kayıtlara trafik kazası olarak geçse de, daha önceki benzerleri gibi bu da bir iş cinayeti bir kadın işçi cinayetiydi” dedi.

İşçi cinayetine kurban giden kadınların tamamının güvencesiz ve güvenliksiz koşullarda ucuz işçi olarak emeği gasp edilerek çalıştığını ifade eden Karatepe, “Yalvaç’ta yaşanan cinayetle kadınlar ancak kendi ölümleri ile mevsimlik tarım işçisi kadınların içinde bulundukları insanlık dışı çalışma koşullarının görünür kılabildiler” diye konuştu.

Çevik kuvvet polisinin güvenlik önlemi aldığı eylemde grup, basın açıklamasının yapılmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.