Osmaniye’nin Kadirli ilçesi Belediye Başkanı Ömer Tarhan’ın makam aracı, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kurşunlandı.

Olay, dün akşam saatlerinde Cemalpaşa Mahallesi yeni adliye civarında meydana geldi. Belediye Başkanı Ömer Tarhan akşam saatlerinde bir programa katıldıktan sonra evinde istirahate çekildi. Makam şoförü Gürsel Can ise makam aracını Cemalpaşa Mahallesi’ndeki kendi evinin önüne park etti. Bir süre sonra 2 el silah sesi duyan makam şoförü Gürsel Can, makam otomobiline ateş edildiğini gördü. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yaptıkları incelemenin ardından 2 adet boş pompalı tüfek kartuşu buldu.

Pompalı tüfekten çıkan saçmalar makam aracının ön kaportasında ve camında hasar oluşturdu. Olay sonrası çevrede geniş çaplı inceleme başlatan Kadirli polisi olay yerine yakın bir yer olan Sülemiş Çamlığı’nda içinde 3 kişi olan park halindeki bir otomobilden şüphelenerek inceleme yaptı. Yapılan incelemede otomobile yakın bir yerde 1 adet pompalı tüfek ve bu tüfeğe ait çok sayıda fişek ele geçirildi.

Makam aracına saldırıyı gerçekleştirdikleri ihtimali üzerinde durulan ve ismi açıklanmayan 3 kişi incelenmek üzere gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.