İzmir’in Karşıyaka ilçesinde, iddiaya göre güvenlik için ağ gerilmediği için 13. kattan düşen kalıp, demirci ustası Ali Demirci’nin ölümüne neden oldu. Demirci’nin hayatını kaybetmesi üzerine 15 kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

Olay, saat 08.00 sıralarında Örnekköy semti 7600 Sokak üzerinde bulunan bir inşaat şantiyesinde meydana geldi. Sabah işe başlayan kalıp ustaları 13. katta bulunan kalıpları sökmeye başladı. 12 kişinin çalıştığı katta, iddiaya göre demir ayaklı kalıp çıkarıldığı sırada 13. kattan aşağı düştü. Bu sırada iş başı yapmak üzere olan 5 işçi binanın yanında beklerken kalıbın düştüğünü görüp kaçmaya başladı. Ancak, işçilerden demir ustası 53 yaşındaki Ali Demirci kaçamadı. Ayağı demir üstü kalas olan kalıp, 3 çocuk babası Ali Demirci’nin kafasına düştü. İddiaya göre, kafasında kaskı bulunmayan Demirci, kanlar içerisinde yere yığıldı.

15 KİŞİ GÖZALTINDA

Çalışma arkadaşları durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekipleri, Ali Demirci’nin olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Polis, olay yerinde inceleme yaparken, Demirci’nin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Aralarında inşaat firmasının sahibi M.E, taşeron firma sahibi M.D, şantiye şefi ve 13. katta çalışan ve kalıpları söken 12 işçi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.

’’İŞ GÜVENLİĞİ YOK BU ŞANTİYEDE’’

Şantiyede güvenliğin olmadığını ileri süren işçilerden Mehmet Akgül, ’’13. katta kalıp sökümü yapılırken kalıp düşüyor. Hiçbir iş güvenliği alınmadan hiç haber verilmeden sabah iş girişi yapıldığı halde malzemeler insanların kafasına düştü. Üç kişi de ölebilirdi. Benim iş güvenliğimi almadan burada çalıştırıyorlar. Beni katlediyorlar. Bu yüzden arkadaşımız öldü. Önlem alınmadı. İki ay önce iş güvenliği ekipleri geldi. Bütün eksiklikleri söyledi. Güvenlikler alındı. İş güvenliği ekipleri gittikten sonra inşaat bu duruma gelerek önlemler alınmadı’’ dedi.