Olay Larende Mahallesi Abdullah Sabri Ülgen Caddesinde bir evin bahçe avlusunda meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre evin avlusunda oyun oynayan iki kardeşten büyüğü 8 yaşında ki Ömer S. atık suların biriktiği 2.5 metrelik çukura düştü.

Kardeşi İsmail S.’in bağırmasıyla yakınları küçük İsmail'i de suya tam gömülürken tutarak dışarıya çıkardı. Çocuklarından büyüğünün çukurun içinde kaybolduğunu gören baba Yahya S. ve yakınları bağırmaya başladı. Bu sırada bir aracın trafikten meni için yan tarafta ki Cemiyet Otoparkında işlem yapan trafik polisleri bağrışların olduğu yere yöneldi. Çukurun içinde bir çocuğun düştüğünü gören polis memuru Alper Arıcan (37) telsiziyle anons geçerek ivedi ambulans ve 110 ekiplerinin yönlendirilmesini istedi.
Olay yerine kısa sürede intikal eden ambulanslar ve çok sayıda polis ekibi 110 ekiplerini beklemeye başladı. Bu sırada ambulansın bir tanesi çukurdan ilk çıkarılan İsmail S.’yi Karaman Devlet Hastanesine götürdü. Olay yerine gelen 110 görevlileri çukurda ki diğer çocuğu aramaya başladı. Bu sırada olay yerinde olan polis memuru Alper Arıcan, montunu çıkarıp, silahını arkadaşına teslim edip, hemen çukura girdi. Arıcan, birkaç dalışın ardından küçük çocuğu dışarıya asılıp çıkardı. 112 görevlileri minik Ömer’i alarak Karaman Devlet Hastanesine kaldırdı.

Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen abi Ömer S. kurtarılamazken, ilk tedavisi Devlet Hastanesinde yapılan kardeş İsmail S. Yeni Devlet Hastanesine ambulansla sevk edilerek, tedavi altına alındı.
Ömer S.'nin cesedi ise Hastane morguna kaldırıldı.

Olayla ilgili geniş çaplı soruşturmanı başlatıldığı öğrenildi.