Adana’da 4 kilo altın çaldıkları kuyumcudan kaçarken kendilerini engellemek isteyen baba ile oğlunu öldürüp, 5 kişiyi de yaralayan 7 soyguncuya ceza yağdı.

26 Ağustos 2013’te Seyhan ilçesi Gülpınar Mahallesi Kıbrıs Caddesi üzerindeki Baygın Kuyumculuk’a giren soyguncular Abdullah A. (20), Kemal T. (19), Ferman A. (21), Şükrü A. (18), D.T. (17), D.Ö. (16) ile A.G. (17), silah ve pompalı tüfek tehdidi ile 4 kilo altın aldı. Soyguncular kaçmak isterken kuyumcuya Ali Can Aytaş (48) ile oğlu Mahir (16) geldi. Pompalı tüfek ile ateş eden Abdullah A., baba ile oğlunu öldürdü, Uğur Can Yıltay (17), sokakta yürüyen Arife Laçin (42), Sultan (5) ve İrem Alpaltun (7) kardeşler ile kuyumcu Hakkı Baygın (32) da yaralandı.

Olayın ardından oluşturulan özel ekip, kuyumcudan 4 kilo altın çalan Abdullah A. ile soyguna karıştığı ve planladığı iddia edilen Kemal T. (19), Ferman A. (21), Şükrü A. (18), D.T. (17), D.Ö. (16) ile A.G.’yi (17) yakaladı. 37 bin liralık altın ile tüfekler bataklık halindeki su birikintisinde bulundu. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı.

Olayda tüfeği kullandığı öne sürülen Abdullah A. ile soyguna karışan Ferman A., Kemal T., D.Ö. ve A.G. hakkında 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu, ayrıca 21’er yıl hapis, D.T. ile Şükrü A. hakkında ise 15’er yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nde karar duruşmasına çıkan sanıklardan cinayet şüphelisi Abdullah A., “Amacımız kuyumcuyu soyup gitmekti. Ancak maktul ateş edince can havliyle elim tetiğe değdi. Pişmanım” diye kendini savundu.

Kemal T. ise “Soygun amacıyla gitmiştik içeri ilk giren benim. Kuyumcu ateş edince korkutma amacıyla ateş ettim” dedi.

Mahkeme heyeti, sanık Şükrü A.’ya ’nitelikli yağma’ suçundan 6 yıl, sanık D.T.’ye de 4 yıl hapis cezası verip tahliyelerini kararlaştırdı.

Abdullah A., Ferman A. ve Kemal T. 2’şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve 22’şer yıl hapis, D.Ö. 55 yıl ve A.G. ise 63 yıl hapis cezasına çarptırıldı.