Hakkari’de etkili olan kar yağışı nedeniyle yıkılan istinat duvarının üzerine düştüğü ev kullanılamaz hale geldi.

Akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle Yeni Mahalle’de bir istinat duvarı, 6 nüfuslu Bor ailesinin kaldığı tek katlı toprak evin üzerine yıkıldı. Ev kullanılamaz hale gelirken, gürültüyle birlikte uyanan Bor ailesi kaçarak canlarını zor kurtardı. Büyük kayaların çocuğunun kullandığı yastığın üzerine düştüğünü ve ölümden döndüğünü söyleyen 5 çocuk annesi Akise Bor, hayatlarını zor kurtardıklarını söyledi.

Kar yağışı ile birlikte evlerinin arkasında bulunan taşla örülen istinat duvarının saat 06.00 sıralarında büyük bir gürültü ile çöktüğünü ifade eden Akise Bor, “Eşim yaklaşık 5 yıl önce vefat etti. Çocuklarımla birlikte tek katlı toprak evde kalıyorum. Kar yağışı ile birlikte 2 metre yüksekliğindeki duvar evimizin üzerine çöktü ve evimiz kullanılamaz hale geldi. O sırada çocuğum uykudaydı, büyük kaya parçası tam çocuğumun yastığının üzerine düştü. Şans eseri çocuğum kaçarak yara almadan kurtuldu. Hepimiz evi terk etmek zorunda kaldık. Kendi imkanlarımız ile yıkılan evin tavanına branda çekerek içeriye karın gelmesine engellemeye çalıştık. Kış ortasında evsiz kaldık. Yetkililerin bize yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan anne, kış aylarında evlerinin üzerlerine çökmesi sonucu perişan olduklarını ifade etti.

Bor ailesinin komşuları İshak Aşkan ise, sabah saatlerinde büyük bir gürültü ile uyandığını belirterek, dışarı çıktığında ise komşularının evlerinin üzerine istinat duvarının çöktüğünü gördüğünü söyledi. Aşkan, “Ailenin durumu çok kötü, evde çalışan kimse yok. Yetkililerin bu aileye sahip çıkmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Komşuları ise enkaz altında kalan malzemeleri çıkarmaya çalışarak aileye destek verdi.