Karabük’te düzenlenen operasyonda 208 adet sahte 50 TL’lik ve 4 adet sahte 100 TL’lik banknot ele geçirilirken, 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, piyasa sahte para sürdüğü bilgisine ulaştı. Bunun üzerine harekete geçen KOM ekipleri, Safranbolu’da girdikleri dükkanlardan alışveriş yaparak sahte paraları bozdurduğu tespit edilen iki bayan bir erkek şahsı tespit etti. Ekipler iki gün süren titiz çalışma sonrası şahsıların kullandığı 06 AS 3237 plakalı aracı takibe alarak Kastamonu yolu akıllı kavşak mevkiinde araca operasyon düzenleyerek, Tuncay Yücel (25), Asena Alparslan (31) ile hostes Özlem Bozkurt (28) adlı zanlıları piyasaya sürmek istedikleri 208 adet 50 TL’lik ve 4 adet 100 TL’lik sahte banknot (11 bin 800 TL) ile birlikte yakalandı. Ayrıca zanlılardan elde edilen 2 bin 70 TL paraya da el konuldu. Öte yandan araçta yapılan aramalarda Ankara, Karabük ve Kastamonu’da çeşitli dükkanlardan sahte paralar karşılığında alınan malzemelerde ele geçirdi. Ele geçirlen malzemeler arasında ilaçtan iç çamaşır ve bebek elbiseleri ile hediyelik eşyaların olması dikkat çekti.

Haklarında “TCK 197/1 Piyasaya sahte para sürmek” suçundan haklarında işlem yapılan 3 zanlı çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Karabük T Tipi cezaevine gönderildi.

“HALKIMIZ DİKKATLİ OLSUN”

Karabük Emniyet Müdürü Dr. Serhat Tezsever, yılbaşı öncesi halkı sahte parayla dolandırmaya çalışanlara karşı başarılı bir operasyona imza attıklarını söyleyerek, “Kaçakçılık Şube Müdürlüğü ekiplerimiz profesyonel bir şekilde iyi takip yaptılar. Takip neticesinde Kastamonu’da 7 işyerine, Safranbolu’da da 5 işyeri olmak üzere toplam 12 dükkana sahte para vermişler. Ekiplerimiz iyi takip yaparak olayı çözdüler. Yaklaşık 11 bin lira sahte para ele geçirildi. Vatandaşlarımız bu konuda dikkatli olsun. Sahte paraları gerçekleri ile ayırt etmesi zor. Böyle bir olayla karşılaştıklarında 155 polis imdatı arayarak bilgi versin. Sahte paraları elinize aldığınızda ayırt etmesi zor olduğundan özellikle kabartmalara dikkat etsinler. Ben ekiplerimizi kutluyorum. İyi bir takip yaparak neticesinde güzel bir operasyona imza attılar. Halkımızı dolandırmaktan kurtardılar” dedi.