Bursa’nın Karacabey ilçesinde, eski siyasetçi ve iş adamı İlyas Çelebi silah zoruyla kaçırıldı. Olayla alakalı 3 kişi tutuklandı.

İddiaya göre, 78 yaşındaki İlyas Çelebi, sabah saatlerinde evinden çıkmak üzereyken, alacak verecek meselesi yüzünden zorla bir araca bindirilerek Dağkadı köyüne götürüldü. Çelebi’ye, silah zoru ile “Borcu yoktur” yazılı bir kağıt imzalattırıldı. Çelebi, borcun silinmesi için oğlunu aramak istediğini söyledi. Telefonda babasının çelişkili konuşmasından şüphelenen oğlu İsmail Çelebi durumu polise bildirdi.

Polis ve jandarmanın ortak operasyonuyla İlyas Çelebi zorla alıkoyulduğu evden kurtarıldı. Operasyonda Çelebi’ye imzalatılan kağıt ele geçirildi. Gözaltına alınan Y.Ç. (56), M.Ç. (24), ve N.B. (54), silah zoru ile adam kaçırmak ve insan özgürlüğünü kısıtlamak suçlarından tutuklandı.

İlyas Çelebi , Karacabey’de 1988 - 1992 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı görevinin yanı sıra, 1974 yılında Belediye Başkan Vekilliği yapmıştı. Ticaret Borsası’nda ve Türk Hava Kurumu Karacabey Şubesi’nde uzun yıllar 2. başkanlık yapan Çelebi, aynı zamanda Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası’nın kurucuları arasında yer alıyor.