Karaman’da darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz’dan bu yana Fetullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik yapılan operasyonlar devam ediyor.Karaman´da Fetullahçı Terör Örgütü´nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, Karaman Emniyet Müdürlüğüne bağlı Terörle Mücadele (TEM) ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi ekiplerince, Karaman merkezli 7 ilde operasyon düzenlendi.
Operasyon kapsamında  Karaman, Konya, Mersin, Ankara, Antalya, Çankırı, Diyarbakır ve Uşak illerinde gözaltına alınan 23 şüpheliden 14´ü adliyeye sevk edildi. 
Adliyeye sevk edilen Kenan Türkan, Fatih Çipil, Sabri Kaya, Mustafa Zorel, Edip Durmuş, Yekta Akgün, Abdulmecit Akgün, Mustafa Aksoy, Adem Sağlam, Yüksel Kiremitçi, Abdullah Sarı, Cengiz Akçil, Vedat Sarıgün ve Osman Uzun çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 
Tutuklanan şüpheliler arasında FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve örgütün şifreli haberleşme programı ByLock´u kullandıkları öne sürülen, 9 polis ve  5 muvazzaf asker bulunuyor.