Olay, Mümine Hatun Mahallesi 1506 sokakta bulunan 2 katlı evin birinci katında meydana geldi. 

Edinilen bilgilere ve iddiaya göre ikinci evliliğini yaptığı eşi Ali Kurt ile boşanma davası sürerken evi terk eden 28 yaşındaki Meryem Kurt ile sevgilisi 22 yaşındaki Ramazan Karaca birlikte yaşadıkları evde öldürüldü. Çifte cinayet, Meryem Kurt'un 2.5 yaşındaki oğlu E.K.'yı evde bulduğu 4 boş mermi kovanı ile sabaha karşı sokakta oynarken komşularının görmesiyle ortaya çıktı.

İddiaya göre Mersin'in Mut İlçesi'nde oturan Meryem Kurt, ikinci evliliğini yaptığı eşi Ali Kurt'la boşanma davası sürerken 2.5 yaşındaki oğlu E.'yi alıp evi terk ederek Karaman'daki sevgilisi 22 yaşındaki hamallık yaptığı belirtilen Ramazan Karaca'nın yanına geldiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre Minik E.K., bu sabaha karşı uyandı. Annesinin yatağında uyuduğunu sanan minik E., odada bulduğu 4 boş mermi kovanını alıp sokağa oynamaya çıktı. Çocuğu sokakta elinde mermi kovanlarıyla gören komşuları, şüphelenerek küçük çocuğa mermi kovanlarını nereden bulduğunu soran komşuları, çocuğun evi işaret etmesi üzerine pencereden baktıklarında bir kişinin yerde yattığını gördü.

Meryem Kurt'u yatağında kanlar içinde hareketsiz gören komşuların ihbarıyla, eve gelen polis yatağında tabancayla vurulan Meryem Kurt ile salonda sırtından tabancayla vurulan sevgilisi Ramazan Karaca'nın cesedini buldu. Evdeki bulgulardan henüz kim olduğu belli olmayan katilin, Meryem Kurt'u uyurken öldürdükten sonra bir süre boğuştuğu sevgilisi Ramazan Karaca'yı da öldürdüğü saptandı.

Cinayeti Meryem Kurt'un ikinci evliliğini yaptığı ve boşanma davası süren Mut İlçesi'ndeki eşi Ali Kurt'un işlemiş olabileceği ihtimali üzerinde duran polis, bu kişiyi aramaya başladı.

Olayla ilgili soruşturma sürerken annesi öldürülen, babası da cinayet şüphelisi olarak aranan minik E.K.'ya polisler sahip çıktı.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.