Sabah saatlerinde soğuk hava, sis ve buzlanma Karaman'dan Konya'ya gidiş yolunu trafiğe kapattı.

Yaklaşık 200 araçlık konvoy Grand Karaman Otelinin önünde, 30 araçlık konvoyda Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde bekletidi. Kazımkarabekir İlçesine girmeden önce yolun aşırı buzlanması nedeniyle meydana gelen trafik kazaları Karaman - Konya yolunda ulaşıma engel oldu. 

Aşırı buzlanma ve sis nedeniyle Karaman-Konya Karayolu ulaşıma kapatıldı. 
Edinilen bilgiye göre, Karaman-Konya Karayolunun 5. kilometresi ile 40. kilometreleri arasında yaşanan yoğun sis ve buzlanma etkili oluyor. Bölge Trafik ekipleri, buzlanma nedeniyle peş peşe meydana gelen kazalar sebebiyle karayolunu ulaşıma kapadı. Karaman- Konya Karayolunun Yollarbaşı mevkiinde ise buzlanma nedeniyle araçlar yoldan çıkarak kaza yaptı. Karayolları ekipleri aşırı buzlanma yaşanan yolda tuzlama çalışması başlatırken, trafik ekipleri de Karaman’dan Konya istikametine gidecek olan araçların geçişine izin vermemesi nedeniyle uzun araç kuyruğu oluştu. Bu arada Karaman-Ereğli Karayolunun 45. kilometresinde de bir çekici yolun kaygan olması nedeni ile makas yapması sonucu yolu ulaşıma kapattı. Kaza ve makas yaparak yolu kapatan araçların kaldırılması için çalışmalar devam ediyor. Yetkililer ulaşıma kapatılan Karaman-Konya karayolunun 1 saat içinde yeniden ulaşıma açılacağını bildirdi.   

1,5 saat süren bekleme saat 09.30 da kara yollarının ve Kazımkarabekir Belediye ekiplerinin yol tuzlama çalışmalarının ardından trafik kontrollü olarak trafiğe açıldı.

Karaman- Mersin Karayolunda hafif buzlanma olmasına rağmen ulaşımda aksamalar yaşanmamakta. 

Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kış şartları nedeniyle, buzlanma, sis sonucunda kazaların olmaması için sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları noktasında uyardı.
 
Yapılan resmi açıklamada;''Perşembe günü sabah saatlerinden itibaren İlimiz genelinde yoğun sisle birlikte karayollarımızda buzlanma mevcut olduğundan başta Konya, Ereğli ve Mut yolları olmak üzere sürücülerimizin trafik işaret ve işaretçilerinin uyarılarına dikkat etmeleri, hava ve yol şartlarına uygun araç kullanmaları hususu, Kamuoyuna ve basına saygı ile duyurulur,''dendi.