Karaman’da, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında emniyet mensupları hakim karşısında. 15 Temmuz hain darbe girişimi öncesi başlatılan davada ara kararın verilmesi ile dava ertelenmişti. Bu hafta tekrardan başlatılan davada, Karaman 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tüm sanıklar hazır bulundu. Aralarında polis memuru, amir, şube müdürü ve FETÖ’nün emniyet yapılanmasından sorumlu emniyet imamı öğretmenlerin de bulunduğu tutuklu sanıkların adliyeye girişi sırasında geniş güvenlik önlemi alındı.

Sanıklar 'Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme' ve 'Silahlı terör örgütüne üye olma suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Önceki duruşmada mahkeme heyeti 2 kişi hakkında tutuklukta geçirdikleri süre, suç vasfının değişme ihtimali mevcut delil durumu nazara alınarak tutukluluk tedbirinden beklenen faydanın sağlandığı kanaatiyle sanıkların tahliyelerine karar verirken, sanıklara yurt dışına çıkma yasağı da getirdi.

Tekrardan başlayan davada da 3.Sınıf Emniyet Müdürü Fatih Ç. ve Polis Memuru Harun Y., mahkeme heyeti tarafından verilen aynı karar ile adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.