Dolandırıcılık olayı dün Perşembe Pazarında meydana geldi.

İddiaya göre 57 yaşında ki Y.Ö. pazarda gezdiği sırada karşısına 35-40 yaşlarında bir erkek şahsın önüne geçtiğini söyledi. Şahsın damadı olan 'A. ne yapıyor' diye sorduğunu, bayan da 'ben seni tanımıyorum' diye şahsa cevap verdiği, şahsın da ''ben de sizi tanımıyorum ancak damadınız A. arkadaşım olur, halam vefat etti ve bize yüklü miras bıraktı bunu da vasiyetiyle fakirlere dağıtmamızı istedi. Ben de pazara dağıtmaya çıktım ama fazla kişi bulamıyorum sizin çevrenizde garibanlar varsa bir miktar para vereyim'' dediği iddia edildi.  

Y.Ö. de apartmanlarında kurslarda okuyan kızların olduğunu paranın onlara verilebileceğini söyledi. Şahıs ta burada paranın verilmesinin gösteriş gibi olacağını ''biraz para vereyim anacak daha sakin bir yere gidelim'' diyerek bir apartmanın önüne geçtiklerini, bu sırada önünde durdukları apartmanın yanına 55-60 yaşlarında başka bir şahsında yanlarına geldiği, diğer şahsın yaşlı adamı dayısı olarak tanıttığını iddia etti. İlk şahıs Y.Ö.yü dayısıyla tanıştırıken, miras paraların bu kadının dağıtmada yardımcı olacağını ve kadını vekil tayin ettiklerini söyledikleri iddia edildi. 

Şahısların dağıtması için kadına 2.000 TL verdiklerini damadını tanıdıkları ve sevdiklerini için bu paraya ilave 1.500 Tl daha vermek istediklerini söylerler. Kadın ikinci parayı alamayacağını yeterli olduğunu ve parasını tam çorabının içerisine koyacağı sırada, ilk şahsın ''abla o parayı sen bana ver ben onu okutayım, okuttuktan sonra sana tekrar geri vereyim'' diyerek paraya geri aldığı ve yanında durdukları binaya çıkıp bir süre sonra aşağıya geldiğini söyledi.

Apartmandan çıkan şahıs kadına ise;''abla benim adım M.Ö. bu okutturduğum parayı size geri vermem için bana değerli birşeyler vermelisiniz''dediği ve ardından kadının ''kolumdaki bilezikleri vereyim'' demesi üzerine 2 adet bileziği şahsa verdiğini iddia etti. Ardından şahısların birisinin garibanlara pazardan erzak alıp dağıtma bahanesiyle ayrıldığı, para ve bilezikleri alan şahsın ise nereye gittiğini göremediğini, bir süre apartmanın kapısı önünde bekledikten sonra kimsenin gelmemesi üzerine dolandırıldığı iddiasıyla polise başvurduğunu ifade etti.

Y.Ö.'nün şikayeti üzerine dolandırıcılık yaptığı iddia edilen şahısların arama çalışması yapıldığı, emniyet yetkilileri ise bu türlü dolandırıcılık faaliyetlerine karşı halkın daha dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunduğu öğrenildi.