Edinilen bilgiye göre, 31 yaşındaki İ. İ., Haziran ayının ortalarına doğru internet üzerinden Epitelyum isimli reklam ve inşaat şirketinin Türkiye genelinde yatırımcı aradığını, 1 adet reklam kredisini yatırımcılara KDV dahil 177 TL karşılığında verdiğini öğrenmesi üzerine şirketle internet üzerinden temasa geçti. Dolandırıcılar, kendisine şirket bünyesinde her aldığı reklam kredisi için yüksek meblağda kar payı vereceklerini söylemeleri üzerine İ.İ. eşinin Halk Bankası Ermenek Şubesindeki hesabından şirketin hesabına 7 adet reklam kredisi karşılığı 1239 TL para yatırdı.

Dolandırıcılar İ.İ.’ye şirket bünyesindeki hesap hareketlerini görmesi için şifre ile girdiği bir blok açtıklarını söyledi. İ.İ. hesabı günlük kontrol ederek, her 1 reklam kredisi için 0,75 krş kar payının hesabına geçtiğini gördü. Kar paylarının 50 TL’yi bulması üzerine şirket İ.İ.’nin hesabına parasını yatırdıktan yaklaşık 1 hafta sonra hesaba giremez oldu.

Şirketin diğer yatırımcıları şirketin ortaklarının İ.İ’ye kaçtıklarını söyleyerek, gerekli şikayetleri yapmalarını söyledi.

Dolandırıldığını anlayan İ.İ., emniyete giderek şirket sahibi 22 yaşındaki Z.O.B.’den şikayetçi oldu.

Emniyet güçleri olayla ilgili tahkikat başlatırken, firari şüpheli için çalışma başlattı.