Darbe girişiminin ardından tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü operasyonlar kapsamında 48 kişi hakkında yakalama kararı verilirken, bunlardan 32’si gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan 32 kişiden 28’i tutuklanarak cezaevine konurken, 4 kişi serbest bırakıldı. Adreslerinde bulunamayan 16 kişi ise aranıyor.
“Karaman’da 188 kamu görevlisi açığa alındı”
Karaman Valiliği, yürütülen operasyonlar kapsamında şimdiye kadar 187 kamu görevlisinin görevinden uzaklaştırılarak açığa alındığını bildirdi. Açığa alınan kamu görevlilerinin çalıştığı kurumlar ise şöyle:
“İl Jandarma Komutanlığından 2, İl Emniyet Müdürlüğünden 32, Defterdarlıktan 1, İl Müftülüğünden 3, İl Milli Eğitim Müdürlüğünden 143, Gençlik Spor İl Müdürlüğünden 1, SGK İl Müdürlüğünden 3, Kadastro Müdürlüğünden 2 ve Orman İşletme Müdürlüğünden 1 kişi.”
Bu arada Karaman’da Fetullahçı Terör Örgütüne ait okul ve dernekler kapatılarak mühürlendi. Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik operasyonların devam edeceğini bildirdi.