Jandarma ekiplerince sağlık kontrolü için Karaman Devlet Hastanesine getirilen zanlı Erdoğan Uysal(55), adliyeye sevk edildi. Zanlıya, görevli Cumhuriyet Savcısının gözetiminde cesedin bulunduğu alanda yer gösterme yaptırıldı.

Erdoğan Uysal`ın ifadesinde, ikinci eşi olan Emine Uysal (41) ile bir yıl önce evlendiği, son 6 aydır eşinin kendisine sürekli psikolojik baskı yaptığını öne sürdüğü öğrenildi.

Cinayeti Nasıl İşlediğini Olay Yerinde Anlattı
Eşiyle aralarında zaman zaman tartışma yaşandığını belirten Erdoğan Uysal, ``Olay günü eşimle gezintiye çıkmıştık. Hadim ve Ermenek ilçelerine gittik. Karaman`a dönerken bana bağırmaya başladı. Kendimi kaybettim. Kafasına takozla vurdum. Kafasından kan akmaya başladı, Arabadan inerek kaçtı. 10 metre sonra yakaladım. Takozla ve yerde bulduğum taşlarla vurmaya başladım. Hareket etmediğini görünce bıraktım. Cinayet anında cinnet getirdim, pişmanım`` dediği belirtildi.

Daha sonra, aracın bagajında bulunan kilimi cesedin üstüne koyduğu ve araçta bir bidon içerisinde bulunan benzini cesedin üzerine dökerek yaktığını, olay yerinden kaçarken otomobili ile kaza yaptığını anlatan Erdoğan Uysal`ın, daha sonra yaya olarak merkezdeki evine gidip burada elini yüzünü yıkadığını ve cinayeti işlediği sırada üzerinde bulunan kıyafetleride banyo sobasında yaktıktan sonra öldürdüğü eşine ait olan ve evde bulunan 2 bileziği aldığını, önce Konya`nın Ereğli ilçeine gittiğini oradanda Adana, Kayseri, Kahramanmaraş, Mersin ve Antalya`ya giderek gizlendiğini en son gittiği Eskişehir`de ise yakınlarının evini ararken Polis tarafından yakalandığını söylediği öğrenildi.

Karaman`da, 25 Mart`ta Elmaşehir Mahallesi`nden Fisandun köyüne giden vatandaşlar tarafından yol kenarında yanmış bir kadın cesedi bulunmuş, jandarma ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda, üzerine yanıcı madde dökülerek yakılan cesedin Emine Uysal`a ait olduğu belirlenmişti. 

Uysal`ın katil zanlısı olarak aranan eşi Erdoğan Uysal, dün Eskişehir`de polis tarafından yakalanmıştı.