Elazığ’da arkadaşları ile avlanmaya çıkan 28 yaşındaki genç adam, kaybolduktan 9 saat sonra-5 derecede donmak üzereyken sığındığı camide jandarma, komando ve AFAD ekipleri tarafından bulunarak kurtarıldı.

Olay, Elazığ’ın Baskil ilçesi Karagedik Köyü Karpuzlu Mezrası’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 28 yaşındaki Fatih Ahmet Çelik, arkadaşlarıyla birlikte gezmek ve avlanmak için Karpuzlu Mezrası’na gitti. Burada arkadaşlarından ayrılan Çelik, yolunu kaybetti. Çelik’i bulamayan arkadaşları durumu jandarma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen Baskil İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, arama çalışmalarına başlarken, AFAD ve Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Komando Bölüğü’nden destek istedi.

-5 DERECE 60 KİŞİLİK EKİP ARADI

Hava sıcaklığının -5 dereceye düştüğü dağlık alanda jandarma, komando ve AFAD’tan oluşan 60 kişilik ekip, 9 saat süren bir arama kurtarma çalışması yaptı. Yapılan çalışmada ekipler, Çelik’in kaybolduğu 20 kilometrelik alanı taradı. Kış nedeniyle kimsenin yaşamadığı Karagedik köyüne doğru yönelen ekipler, girişte bulunan camide sığındığı belirlenen Çelik’i buldu.

DONMAK ÜZEREYKEN KURTARILDIM

Baskil Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Çelik, daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Soğuktan üşüdüğü için bir süre kendine gelemediğini belirten Çelik; ”Arkadaşlarla gezmeye gitmiştik, ben yolumu kaybettim. Ondan sonra kendimi bir köy camisine attım. Tam böyle donmak üzereydim ki askerler ve AFAD ekipleri beni kurtardı” dedi.

Camide yakacak bir şey olmadığı ve çok soğuk olduğu için donmaktan son anda kurtarıldığı tekrarlayan Çelik; ”Köyde hiç kimse yoktu. Saat 2 civarında kayboldum, 23. 30 sıralarında beni buldular” şeklinde konuştu.

Sağlık durumu iyi olduğu belirlenen Çelik, yakınları tarafından İlçe Jandarma Komutanlığı’ndan alınarak evine götürüldü.