Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Uzgörür beldesinde dünden bu yana kayıp olan 11 yaşındaki kız çocuğu, jandarma ekiplerinin çabasıyla bulundu.

Edinilen bilgiye göre, Uzgörür beldesinin Abdalbeyazıt Mahallesi’nde oturan Berna Tepe (11), dün öğleden sonra evden çıktı. Akşam güneş batımıyla birlikte Berna Tepe’nin eve gelmediğini gören annesi Gülten Tepe, akrabalara haber vererek küçük çocuğu mahallede aramaya başladılar. Arama çalışmalarını gece yarısına kadar sürdüren aile fertleri, sonuç alamayınca durumu Bulanık İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Kısa sürede beldeye gelen jandarma, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlarla birlikte arama çalışmalarına katıldı. Belde ve çevresini didik didik arayan ekipler, çalışmalarını sabaha kadar sürdürdü. Bir türlü Berna’ya ulaşılamayan ekipler, sabah erken saatlerde bölgedeki kayalıklar ve çalılıkları detaylı bir şekilde kontrol ederek aramalarına devam ettiler.

Yapılan çalışmalar sonucunda Berna, kaybolduğu Uzgörür beldesinden 35 kilometre uzak olan Cankurtaran köyünün Karakaya mezrasında arazide yürürken sağ olarak bulundu.

Sağlık kontrolü için Bulanık Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Berna, daha sonra ailesine teslim edildi.