Hatay’ın Serinyol ilçesinde 4 gün önce evinden çıkan kadından haber alınamıyor. Kocası, eşini bulana aldığı bakım ücretinin yarısını ve eşinin yanında götürdüğü altınları vereceğini söyledi.

Edinilen bilgiye göre olay, Hatay’ın Serinyol ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Yusuf Tumami (41) ile Filiz Tumami 10 yıl önce dini nikahla evlendi. Çift 2 yıl önce de resmi nikah yaptırdı. Gazinolarda çalışan Filiz Tumami trafik kazası geçirerek çalışamaz hale geldi. Bu arada da eşi de ona iyileşinceye kadar baktı. Bir süre sonra Filiz Tumami şizofren rahatsızlığına yakalanarak rapor aldı. Bunun üzerine devlet Yusuf Tumami’ye eşine bakması karşılığında ayda 800 lira evde bakım ücreti bağladı. Ayrıca Filiz Tumami’ye de 3 ayda bir bin 200 lira engelli maaşı bağladı. Aile 9 yıl boyunca mutlu mesut bir şekilde yaşamaya başladı. Ancak son bir yıl içinde Filiz Tumami eşinin kendisine işkence uyguladığını ileri sürerek evden kaçmaya başladı. Tumami bu nedenle tam 9 kez evden kaçtı ancak en fazla iki gün sonra geri döndü. Tumami’ye ailesi de sahip çıkmadığı için ona tek sahip çıkan eşi oldu.

"ONU ÇOK SEVİYORUM CANINDAN ENDİŞE EDİYORUM"

Yusuf Tumami eşini çok sevdiğini onun için her şeyi yapacağını ona bir bebek gibi baktığını belirterek, "Eşim daha öncede kendisine işkence yaptığımı ileri sürerek evden kaçtı. Ancak ben ona bırakın işkence yapması bağırmam bile. Ben ona bebek gibi bakıyorum. Çünkü o şizofren hastası bir zaman geliyor ne yaptığını bilmiyor çekip gidiyor. Bu nedenle ben onu biran olsun yalnız bırakmıyorum. Ayrıca ben kaza geçirdiğimde 6 ay boyunca o bana baktı. Beni iyileştirdi. Daha önce 9 kez gitti ancak iki gün içinde ya sığınma evinden ya da karakoldan beni arayıp gel beni al dedi. Ancak şimdi aradan 5 gün geçti haber yok. Canından endişe ediyorum" dedi.

"800 LİRA MAAŞ ALIYORUM, BULANA YARISINI VERİRİM"

Tumami, eşini çok sevdiğini onu bulana ya da görüp yerini söyleyene aldığı 800 lira maaşın yarısını verebileceğini ifade ederek, "Benim maddi durumum iyi değil, çalışamıyorum. Eşime baktığım için 800 lira maaş alıyorum. Eğer biri eşimi bulup getirirse ya da görürse maaşımın yarısını veririm. Ayrıca eşim yanına bin 750 lira değerinde künye ve iki çeyrek altın almış, onları da bulana veririm. Yeter ki eşim bulunsun ona bir şey olmadan evine dönsün" diye konuştu.

GİDERKEN MİLLİ PİYANGO BİLETLERİNİ DE ALMIŞ

Yusuf Tumami, 10 Aralık 2014 günü eşiyle birlikte maaşlarını çektiklerini daha sonrada ona güzel kıyafetler almaya gidip eve döndüklerini anlatarak, "Dolmuştan evin önünde indik. Ben ekmek almaya fırına gittim, 5 dakika sürmedi. Geldim; eşim yok. Her tarafa baktım, bulamadım. Sokağa çıktım, yine bulamadım. Eşim giderken yanına yılbaşı için ona aldığım 2 bilet vardı, onları da alarak gitmiş. Ne olur bana yardımcı olun eşimi bulun" dedi.