Aydın’ın Nazilli ilçesinde, ’ikramiye çekmeye gidiyorum’ diyerek evden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 28 yıllık belediye muhasebe sorumlusu Mustan Erkol, mandalina ağacına asılı bulundu. 16 gün önce kimseye haber vermeden kaybolan muhasebecinin evine 1 kilometre uzaklıktaki bir bahçede kendini astığı belirtildi. Erkol’un borçlarını ödeyemez hale geldiği öğrenilirken, iddiaya göre belediye memurunu 200-250 bin TL’lik borcu intihara sürüklediği dile getirildi.

Edinilen bilgiye göre, Mustan Erkol’un cansız bedeni Pirlibey Dualar mahalleleri arasındaki Cemal Aktaş’a ait bir portakal bahçesinde bulundu. Aktaş’a ait narenciye bahçesindeki ürünleri satın almak için gelen tüccar ağaca asılı erkek cesedi gördü. Jandarma ve sağlık ekiplerine haber verilmesinin ardından olay yerine gelen sağlık görevlileri Erkol’un tahminen 15-16 gün önce ölmüş olabileceğini söyledi. Olay yerinde inceleme yapan jandarma ekipleri, 50 yaşlarındaki cesedin 16 gün önce kaybolan muhasebeci Mustan Erkol olduğunu tespit etmesi üzerine ailesine haber verdi. Olay yerine gelen aile bireyleri ve yakınları acılı haberle gözyaşlarına boğuldu. Kendisini mandalina ağacına astığı tespit edilen Erkol’un çürüyen boynunun kopmak üzere olduğu öğrenildi.

Nazilli Cumhuriyet Savcısının ilk incelemesinin ardından Erkol’un cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.

Erkol’un ölümünü şüpheli bulan jandarma olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlattı.