Antalya’nın Alanya ilçesinde kendisini telefonla arayan ve Kayseri Valisi olarak tanıtan kişinin banka hesabına 5 bin TL yatıran bir kişi dolandırıldığını anlayınca soluğu polis merkezinde aldı. Polis zanlının yakalanması için çalışma başlatırken, Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise vatandaşları bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı uyararak, "Kamu görevlisi para istemez" dedi.

Edinilen bilgiye göre, Saray Mahallesi Hacıkadiroğlu Caddesi’nde bir evde yaşayana Hacı Osman Ü.’yi cep telefonuyla arayan bir kişi, kendisini Kayseri Valisi olarak tanıtarak engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye almak için çalışma başlattıklarını söyledi. Kendisinin de 5 bin liralık yardım yapmasını isteyen dolandırıcı kendi hesap numarasını Hacı Osman Ü.’ye verdi. Hacı Osman Ü. ise görüşmeden kısa süre sonra banka şubesine

giderek dolandırıcının verdiği iban numarasına 5 bin TL yatırdı. Parayı yatırdığını söylemek için numarayı arayan vatandaş, telefona ulaşamayınca dolandırıldığı anlayarak polise başvurdu. Polis dolandırıcının yakalanması için çalışma başlattı.

İlçede son dönemde telefonla vatandaşların aranarak dolandırıldığını söyleyen Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven ise telefonda kendilerini kamu görevlisi olarak tanıtanların, vatandaşlardan para isteyerek mağdur ettiğini kaydetti. Tanrıseven, hiç bir kamu kurum ve kuruluş görevlisinin telefonla vatandaşlardan para istemeyeceğini belirtti. Dolandırıcılık konusunda, kolluk kuvvetlerinin uyarılarda bulunduklarını aktaran Kaymakam Tanrıseven, dolandırıcıların telefonda kendilerini en çok vali, kaymakam, hakim, savcı, komiser, asker olarak tanıttığını vurguladı. Kamu görevlilerinin telefonla para istemek gibi bir yetkisi ve görevi olmadığını kaydeden Kaymakam Tanrıseven, "Böyle durumlarda mutlaka polis ve jandarmaya haber verin. Kesinlikle bu kişilere para, kontör ya da ziynet eşyası vermeyin. Adli teşkilat, polis ve asker hiç bir zaman vatandaşı telefonla arayıp para talebinde bulunmaz" dedi.