Karaman’ın Cumhuriyet Mahallesi Ereğli Caddesi’nde, yolun karşısına geçmek isterken bir otomobilin çarpmasıyla ağır yaralanan İbrahim Behlül Çakırbey, sevk edildiği Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşti.

Çakırbey’in ailesi tarafından bağışlanan organları, üç çocuğa can verdi. Behlül’ün 2 böbreği ve karaciğeri üç çocuğa nakledilirken, korneaları iki hastaya ışık oldu. Kalp ve pankreas ise tıbbi nedenlerle kullanılamadı. 

Acılı baba Necati Çakırbey, oğlunun böbreklerinin Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde iki çocuğa, karaciğerin ise Ankara Gazi Üniversitesi Hastanesi’nde bir çocuğa nakledildiğini söyledi. Behlül’ün çok çalışkan ve hareketli olduğunu söyleyen Necati Çakırbey, “İnşaatlarda çalışarak ailemi geçindiriyorum. 4 çocuğum vardı, şimdi üçüyle teselli olmaya çalışacağız” diye konuştu.

Olayın Geçmişi
Kaza, Cumhuriyet Mahallesi Ereğli Caddesi üzerinde meydana gelmişti. Annesi ve kardeşleriyle evine gitmek için yolun karşısına geçmek isteyen ilkokul 2’nci sınıf öğrencisi 7 yaşındaki İbrahim Behlül Çakırbey, bir otomobilin çarpması sonucu ağır yaralanmıştı. Ağır yaralanan Behlül, ambulansla kaldırıldığı Karaman Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk tedavisinin ardından hayati tehlikesi üzerine Antalya’ya sevk edilmişti.