Ankara’nın Kazan ilçesinde düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 3 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara’nın Çinçin Mahallesi’nden temin ettikleri esrarı Kazan’da satmak isteyen 3 kişinin içinde bulunduğu otomobil, Kazan’ın Kayı Mahallesi girişinde durduruldu. Otomobilde ve zanlıların üzerinde yapılan aramada satışa ve kullanıma hazır 50 paket esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan zanlılar V.B, Ö.D. ve T.D., savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İlçede uyuşturucuyla mücadeleyi etkin bir şekilde sürdüren Kazan Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmaları sonucu son bir haftada 100 gram esrar ve 10 gram eroin hammaddesi ele geçirilirken, 20 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan F.Ş., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kazan Emniyet Müdürlüğü Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği bünyesinde kurulan ve 24 saat göreve hazır olan Narkotik Birimi, uyuşturucu satıcılarına göz açtırmıyor. Özellikle ilçedeki tüm parklar sürekli kontrol ediliyor. Uyuşturucu madde satıcılarının okulların civarına yaklaşmalarına da izin verilmiyor. Kazan’da madde ve alkol bağımlılığıyla mücadele kapsamında koruyucu önlemlerin yanı sıra, bu maddeleri kullananların istemeleri halinde tedavileri yapılıyor, sosyal yaşama kazandırılması adına da iş bulunarak çalışmalarına yardımcı olunuyor.