KCK yöneticisi ve üyesi oldukları iddiasıyla 46 avukatın yargılandığı davada mahkeme, sanıklar hakkındaki yurt dışına çıkış yasağı ve tüm adli tedbirlerin kaldırılmasına karar verdi.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “KCK yöneticisi ve üyesi oldukları” iddia edilen 46 avukatın yargılamasına devam edildi. Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya ve İtalya gibi ülkelerinden baro temsilcilerinin gözlemci olarak yer aldıkları duruşmada söz alan Avukat Bahri Belen sanıklar hakkında derhal beraat kararı verilmesi gerektiğine belirtti.

Davanın iddianamesinin Özel Yetkili Mahkemeler döneminde kabul edildiğini hatırlatan Belen, “Davanın devam etmesinin Anayasa’ya aykırı olduğunu ve bu nedenle dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesi gerektiğini” belirtti.

Duruşmada söz alan bazı avukatlar ise sanıkların Abdullah Öcalan ile yaptıkları görüşmelerden dolayı yargılandıklarını ve bu nedenle Öcalan’ın tanık olarak dinlenilmesi gerektiğini belirttiler.

Taleplere ilişkin görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı, Abdullah Öcalan’ın tanık olarak dinlemesi hususunu yazdırırken tutanağa "terör örgütü elebaşı" olarak yazdırdı.

Bunun üzerine avukatlar Sinan Zincir ve Ercan Kanar bu ifadeye tepki gösterdi. Söz konusu ifadenin salonda tartışmalara yol açması üzerine "terör örgütü elebaşı" ifadesi tutanaktan çıkarıldı.

Anayasa Mahkemesi’ne gidilmesi yönündeki taleplerin reddine karar veren mahkeme, sanıklar hakkındaki tüm tedbirleri, yurt dışı çıkış yasakları ve denetimli serbestlik tedbirlerini kaldırarak duruşmayı erteledi.