Terör örgütü KCK’ya ilişkin aralarında gazetecilerin de yargılandığı davada mahkeme, avukatların, dosyanın Anayasa Mahkemesi tarafından incelenmesi talebini kabul etti.

Özel yetkili mahkemelerin kapatılmasının ardından İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci duruşmasına, 7 tutuksuz sanık ve hakkında yakalama kararı bulunan firari sanıklardan Şerafettin Sümeli ile avukatlar katıldı.

Tüm sanıkların avukatı Ercan Kanar, Terörle Mücadele Kanunu’na (TMK) eklenen geçici 14/4. maddesinin, daha önce anayasaya aykırı olduğuna dair talepte bulunduklarını belirterek, taleplerinin ciddiye alınmasını ve dosyanın Anayasa Mahkemesi’ne gönderilmesine karar verilmesini istedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme, TMK’ya eklenen geçici maddenin 1. cümlesinde geçen, "bulundukları aşamadan itibaren kovuşturmaya devam edilmek üzere" ibaresinin, anayasaya aykırılık iddialarının mahkemece ciddi bulunduğunu belirtti. Mahkeme heyeti, anayasaya aykırılık iddialarının incelenmesi amacıyla dava dosyasının, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı’na gönderilmesine hükmetti. Heyet, Anayasa Mahkemesi’nin cevabının beklenmesi için davanın geri bırakılmasını da kararlaştırırken duruşmayı erteledi.