Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde telefon dolandırıcılığı olaylarının sayısında son günlerde ciddi artış yaşandı.

Geçtiğimiz günlerde telefon dolandırıcıları tarafından hesabındaki paraların Kobani’ye gönderileceği bahanesiyle 46 bin lirasını dolandıran bir vatandaşın ardından bu olayın üzerinden çok geçmeden kendilerini polis veya savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, iki ayrı vatandaştan 13 bin lira dolandırdı.

Kelkit Emniyet Müdürlüğü cep telefonuyla aradıkları vatandaşlara kendisini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp dolandırıcılık yapanlara karşı teyakkuza geçerken, vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına da ağırlık verdi.

İlçede aynı yöntemle artan dolandırıcılık olaylarına karşı Banka ATM’leri ve PTT binası önünde nöbet tutan ekipler para yatırmaya gelen vatandaşları dolandırıcılara karşı uyarıyor ve ayrıca telefon dolandırıcıların Kelkit bağlantılarının olup olmadığı üzerinde de çalışma yapıyor. Kelkit Belediye Başkanlığı ise sürekli uyarı anonsları yaparak vatandaşların daha dikkatli olmasını istiyor.

Kelkit İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Hiçbir polis, hakim, savcı veya kamu görevlisi, vatandaştan para talep etmez. Benzer olayların yaşanmaması ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için bu tür kişilere itibar etmeyerek, hemen 155 Polis İmdat telefonunu arayarak yada İlçe Emniyet Müdürlüğümüze gelerek yardım isteyiniz” ifadelerini kullanıldı.