Çorum’da alacak-verecek meselinden dolayı kendilerine polis süsü vererek bir kişi kaçırmayı planlayan 4 kişi gözaltına alındı.

Olay, Bahçelievler Mahallesi’nde bir araya geldi. Edinilen bilgilere göre, devriye görevi yapan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet-Gasp Büro amirliği ekipleri Mehmet Akif Ersoy Caddesi üzerinde iki araç içerisinde 4 kişinin bekleme yaptığını gördü. Şahıslarından durumlarından ve çelişkili ifadelerinden şüphelenen polis ekipleri, Cumhuriyet savcılığından alınan karar doğrultusunda araçlarda yaptıkları aramada 2 adet kuru sıkı tabanca, 3 adet polis yeleği, 1 adet masonet kelepçe, 1 adet elektro şok cihazı, 1 adet biber gazı, 1 adet polis amblemli anahtarlık, 1 adet bıçak ile bir adet koli bandı ele geçirildi. Bunun üzerine polis ekipleri 4 şüpheliyi gözaltına aldı.

Şahısların verdikleri ifadede de şüphelilerden A.Ö.’nün geçmişte İstanbul’da birliktelik yaşadığı ve şuan Çorum’da ikamet eden M.A. adlı şahıstan 365 bin TL alacağını tahsile geldiklerini belirttiler. Paranın tahsiline yönelik, polis yeleği giyerek polis görüntüsü vermek suretiyle müştekiyi kaçırma planları yaptıklarını anlatan şüpheliler, bunun için Ankara ve Kırıkkale’den kiraladıkları araçlarla Çorum’a geldiklerini ifade ettiler.

Asayiş Şube müdürlüğü ekiplerinin dikkati sonucu olay önlenirken haklarında düzenlenen soruşturma evrakıyla adli makamlara sevk edilen zanlılardan C.M. hakkında kesinleşmiş bir mahkumiyet kararından tutuklanırken, diğer şüpheliler “Denetimli Serbestlik” kararı serbest bırakıldı.