Sakarya’nın da aralarında bulunduğu birçok ilde dolandırıcılık olayına karışan 3 kişi, polis ekiplerinin yaptığı takip sonucu gözaltına alındı. Kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Şanlıurfalı Muhittin Ç., Abdülkerim B. ve İsmail T., birçok ilde kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları yüzbinlerce lira dolandırdı. Son olarak geldikleri Sakarya’da dolandırıcılık olayına karışan şahıslar, Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yapmış olduğu teknik takip sonucu Sakarya Büyükşehir Otobüs Terminali’nden şehir dışına çıkacakları sırada yakalandı.

Şahısların üst aramalarını yapan ekipler, şüpheli İsmail T.’nin cep telefonuna mesajla gönderilen adrese gitti. Gittikleri adreste ikamet sahibi Münevver T.’nin elinde 4 adet 38 gramlık bilezik, 2 bin 500 TL para ve 10 çeyrek altının içinde bulunduğu poşet ile beklediğini gören ekipler, kendilerini polis olarak tanıttı ancak Münevver T. ikna olmadı. Müracaat için Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen Münevver T., burada kendisinin dolandırılmak istendiğinin farkına vardı.

Şüpheli şahıslardan Abdülkerim B.’nin Sakarya’da dolandırıcılık olayından tutuklanan Abdulmecit B. isimli şahsın kardeşi olduğu ortaya çıkarken, ekim ayında Halil İbrahim G. isimli şahsın 15 bin TL dolandırılması olayına da karıştığı belirlendi. Yapılan aramalarda üzerlerinde yüklü miktarda para çıkan şüpheli şahısların Sakarya’ya gelmeden önce Ankara’da Necmi E. isimli şahsı da 14 bin TL dolandırdıkları ortaya çıktı. Farklı illerde benzer dolandırıcılık olaylarına karışarak, çok sayıda vatandaşı yüzbinlerce lira dolandırdıkları tespit edilen 3 kişi, emniyetteki işlemlerin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek adliyeye sevk edildi.