Kocaeli’nin İzmit ilçesine bağlı Akmeşe Mecidiye köyünde kıskançlık nedeniyle tartıştığı kendisinden 37 yaş büyük eşi tarafından baltalı saldırıya uğrayan kadın, 5 aydır verdiği yaşam mücadelesini kaybetti.

Alınan bilgiye göre, İzmit’e bağlı Akmeşe Mecidiye köyünde ikamet eden ve çiftçilik yapan Abdülhadi Hakan (64) 11 Temmuz 2014’te kendisinden 37 yaş küçük olan beşinci eşi Ayşe Hakan (27) ile kıskançlık meselesi nedeniyle tartışmıştı. Tartışmanın büyümesiyle birlikte sinirlerine hakim olamayan öfkeli koca, eline geçirdiği baltayla eşi Ayşe Hakan’ı boynu, beli ve vücudunun çeşitli yerlerinden yaralamıştı. Ayşe Hakan kanlar içinde kalırken, Abdülhadi Hakan ise kayıplara karışmıştı.

Sesleri duyan komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Ayşe Hakan, burada yapılan ilk müdahalesinin ardından çeşitli hastanelere sevk edilmişti. Vücudunda çok sayıda kırık oluğu belirlenen Ayşe Hakan, 3 hafta önce sevk edildiği Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Ayşe Hakan’ın telefonda amcasının oğlu ile konuştuğu ve eşinin bunu kıskanarak kendisine saldırdığı öğrenildi.

Eşini baltayla yaralayan Abdülhadi Hakan’ın daha önce 3 kez dini nikahı ile bir kez de resmi nikahla evlilik yaptığı ve bir önceki eşini öldürdüğü gerekçesiyle 16 sene cezaevinde kaldığı öğrenildi. Ayşe Hakan’ı da cezaevindeki bir arkadaşından 12 sene önce 5 bin TL başlık parası karşılığı aldığı ve 12 senedir evli ve 3 çocukları oldukları iddia edildi. Daha önce de kıskançlık meselesi nedeniyle eşinden şiddet gören Hakan’ın bir süre kadın sığınma evinde kaldığı öğrenilmişti.

Eşinin baltalı saldırısı sonucu tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Ayşe Hakan’ın cenazesi hastane morgunda tamamlanan otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. 3 çocuk annesi olan Ayşe Hakan’ın cenazesi Van’ın İpekyolu ilçesi Karşıyaka Mezarlığı’nda ailesi tarafından toprağa verildi.

Öte yandan yaklaşık 5 aydır firari olan Abdülhadi Hakan, polis ve jandarma ekipleri tarafından her yerde aranıyor.