Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, Rumeli Feneri’nde batan mülteci teknesi ile ilgili gece 02.51 sıralarında Sahil Güvenlik’ten aldıkları ihbarla Riva açıklarında arama yaptıklarını, fakat herhangi bir bulguya rastlanmadığını belirtti.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada; Rumeli Feneri’nde batan mülteci teknesi ile ilgili, olayın yaşandığı gün, saat 02.51’de Sahil Güvenlik’ten Riva açıklarında ihbar aldıklarını, bölgede arama yaptıklarını fakat hiçbir bulguya rastlamadıklarını belirtti.

DENİZDEN 10 ÇOCUK, 4 KADIN CESEDİ ÇIKTI

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “03.11.2014 tarih, saat 02.51’de Sahil Güvenlik’ten Riva açıklarında bir mülteci teknesinin battığı ihbarı alınması üzerine, kuruluşumuza ait hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilmiştir. Anılan bölgede yapılan arama kurtarma çalışmalarında herhangi bir bulguya rastlanmaması üzerine tahlisiye botumuz istasyona geri dönmüştür. Sabah 07.55’te Rumeli Feneri’nin 3 mil açıklarında denizde insanlar bulunduğuna dair bölgedeki balıkçılardan gelen yeni bir ihbar üzerine, KIYEM 3 ve Kıyı Emniyeti 3 hızlı tahlisiye botları olay mahalline sevk edilerek arama kurtarma çalışmalarına tekrar başlanmıştır. TORUN isimli teknede Türk kaptan dahil Afganistan uyruklu toplam 43 kişi bulunduğu ve bunlardan 24 kişinin cesedine (10 çocuk, 10 erkek ve 4 kadın) ulaşılmış, 6 kişi (erkek) ise sağ olarak kurtarılmıştır. Sahil Güvenlik koordinesinde denizden arama kurtarma çalışmalarına 24 saat kesintisiz olarak devam edilmekte olup; ilave olarak Rumeli ve Anadolu yakasında da kuruluşumuza ait iki ayrı kara tahlisiye ekibince gündüz sahil taramasına devam edilmektedir.”