Sakarya Emniyet Müdürlüğü Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince son bir hafta içerisinde yapılan 16 farklı operasyonda toplam 24 şüpheli şahsa işlem yapılarak, bu şahıslardan toplam 82,89 gram esrar maddesi, 23,49 gram sentetik cannabinoid maddesi ile 51 adet uyuşturucu uyarıcı hap ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, KOM ekiplerince alınan istihbari bilgiler ve tarassut çalışmaları neticesinde uyuşturucu madde ticareti yapılacağı öğrenilen otomobil durdurularak içerisinde bulunan M.C.K (19), O.K. (19), E.G. (31) ve N.V. (19) isimli şahısların olduğu tespit edildi, otomobilde bulunan poşet içerisinde yapılan aramada daralı ağırlığı 12,08 gram gelen Sentetik Cannabinoid uyuşturucu şüpheli maddesi, 23,49 gram gelen esrar şüpheli maddesi ile 49 adet uyuşturucu ve uyarıcı şüpheli hap ele geçirildi. Otomobile bulunan şahıslar Uyuşturucu Madde Ticareti Yapmak suçundan gerekli işlemleri yapılarak sevk edildiği adli makamlarca tutuklanıp cezaevine gönderildi.

Ayrıca 16-22 Aralık tarihleri arasında uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında yapılan sokak çalışmalarında 16 farklı operasyonda toplam 24 şüpheli şahsa işlem yapılmış, bu şahıslardan toplam 82,89 gram esrar maddesi, 23,49 gram sentetik cannabinoid maddesi ile 51 adet uyuşturucu uyarıcı hap ele geçirildi.