Konya’nın Beyşehir ilçesinde jandarma tarafından usulsüz olarak imal edildiği iddia edilen bin 600 parça av tüfeği malzemesi ve 7 av tüfeği ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre bir iş yeri tarafından piyasaya usulsüz olarak silah malzemesi imal edileceği yönünde aldığı bir ihbarı değerlendirerek harekete geçen jandarma asayiş timleri, av tüfeği imalathanesine çevrilen bir adreste arama yaptı. Yapılan aramada jandarma timleri, av tüfeği yapımında kullanıldığı tespit edilen dipçik, namlu, şarjör borusu, tetik tertibatı, kabze, kubuz gibi parçaların bulunduğu bin 600 parça silah malzemesi ele geçirdi. Jandarma, imalathanede 7 av tüfeği ile çok sayıda tüfek fişeği de buldu. Silah parçalarının bir araya getirilmesi halinde 250 av tüfeğine eş değer olduğunu belirleyen jandarma timleri, ele geçirdiği silah parçaları ve tüfeklere el koydu.

İş yerinin ruhsatının olmadığını ve faaliyet izin belgesi bulunmadığını da belirleyen jandarma, imalathaneye çevrilen iş yerinin sahibi hakkında usulsüz silah parçası imalatı yaptığı gerekçisiyle yasal işlem başlattı. El konulan silah malzemeleri ve tüfekler ise işlem yapılmak üzere Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda Beyşehir Adliyesi adli emanetine teslim edildi.