Konya’nın Akşehir ilçesinde yaklaşık 10 gün önce ortadan kaybolan 24 yaşındaki genci öldürdükten sonra boş bir evin bahçesine gömdükleri iddia edilen 2 kişi, adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, yaklaşık 10 gün kadar önce F.Ö isimli kadının Akşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek eşi Tahir Özkan’dan haber alamadığını belirterek kayıp başvurusunda bulunması üzerine çalışma başlatıldı. Durumu inceleyen polis, MOBESE kameralarından da yararlanarak Tahir Özkan’ın en son Nurullah Ç. (24) ve Adile K. (38) ile irtibat kurduğunu belirledi. Şahısları sorguya alan polis, çapraz sorgulama sonucunda Tahir Özkan’ın öldürülerek Adsız Mahallesi’ndeki boş bir evin bahçesine gömüldüğünü tespit etti. Adsız Mahallesi Aşağı Cadde’deki sahiplerinin yurt dışında olduğu öğrenilen evin bahçesinde savcı eşliğinde yapılan çalışmalarda Tahir Özkan’ın cesedine ulaşıldı. Gömüldüğü yerden çıkarılan ceset otopsi için Akşehir Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken, Nuruhllah Ç. ve Adile K. de cinayet zanlısı olarak gözaltına alındı. Tahir Özkan’ın yapılan otopsisinde ise vücudunun 3 yerinde kurşun yarası tespit edildi.

GÖMECEKLERİ YERİ ÖNCEDEN HAZIRLAMIŞLAR

Nurullah Ç.’nin emniyetteki sorgusunda, cinayetten önce Adsız Mahallesi’nde sahiplerinin Almanya’da olduğu öğrenilen evin bahçesine gelerek mezar kazdığı, akşam da Adile K. ile birlikte Tahir Özkan’ı alarak olay yerine geldiği, burada bir süre alkol aldıktan sonra Tahir Özkan’ı 7,65’lik silahla vurarak öldürdüğü ortaya çıktı. Nurullah Ç.’nin cesedi Adile K. ile birlikte önceden kazdıkları mezara gömdükleri öne sürüldü.

Cinayet zanlıları Nurullah Ç. ve Adile K., emniyetteki sorgularının ardından sağlık kontrolü için Akşehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Hastanedeki işlemlerin ardından cinayet zanlıları adliyeye sevk edildi.