Muğla’nın Bodrum ilçesinde, köpeğini tahra ile öldüren İngiliz vatandaşa hayvanseverlerden tepki geldi. Hayvanseverler İngilizin evinin önüne giderek eylem yaptı. Geçtiğimiz pazar günü 12 yıllık köpeğini hasta olduğu gerekçesi ile tahra ile kafasına vurarak öldüren 48 yaşındaki Brayn Cool isimli İngiliz vatandaşın evinin önüne yürüyen Bodrum Hayvan Hakları Derneği üyeleri ve hayvanseverler, Cool’un ülkesine dönmesini istedi. İçmeler mevkisine gelen hayvanseverler ellerindeki pankartlarla köpeğin öldürüldüğü bölgeye gitti. Aynı bölgede evi olan Cool’a seslenen hayvanseverler önce bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının ardından Cool’un ülkeyi terk etmesini isteyen yaklaşık 50 kişilik hayvansever gurup 1 saat boyunca evin önünden ayrılmadı. Aldığı cezayı da kınayan vatandaşlar alkış çalarak K9 cinsi köpeğe yapılanları kınadı. Çevrede bulunan esnafı da uyaran hayvanseverler "kimse yardımcı olmasın bu adama, bakkaldan ekmek almasın, minibüse binemesin, yaşamını sağlayamasın ve ülkesine dönsün" dediler.

Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Fisun Uslu da yaptığı basın açıklamasında yaşanan olayın bir vahşet olduğunu belirterek “kendi köpeğini canice öldüren bu adamı kınıyoruz. Türkiye’nin gerçeği haline geldiği bu yaşanan vahşet. Bu sahibi tarafından vahşice öldürülen ‘Kol’ isimli köpek bir kez daha yürürlükte olan 5199 sayılı hayvanları koruma yasasının aslında bir koruma değil, yok etmeye destek gibi işlev gördüğünü açıkça koymaktadır. Şehrimizde yaşadığını söyleyen İngiliz vatandaşı Bryan Coll 12 yıldır beraber yaşadığı kendi köpeğini herkesin gözü önünde tahra ile başına vura vura öldürmüş ve kendine engel olmak isteyenleri tehdit etmiştir. Bu vahşete sesiz kalmak suça ortak olmak demektir. Polise verdiği ifadede zaten ölecekti diye ifade vermesi ise olayın ne kadar vahim olduğunu gözler önüne seriyor. Biz hayvan severler olarak kayvanları korunma yasasının değişmesini istiyoruz” dedi.

Cool’un kapısının önünde toplanan vatandaşlar “nasıl kıydın köpeğe” diyerek Cool’u aşağıya çağırdı. Kapıyı açmayan Cool için ise çevrede yoğun güvenlik önlemi alındı.

KÖPEĞİNİ TAHRA İLE ÖLDÜRMÜŞTÜ

Bodrum’un İçmeler mevkisinde yatlarda personel olarak çalışan 48 yaşındaki Brayn Cool isimli İngiliz vatandaş, K9 cinsi köpeğini gözünü kırpmadan tahra ile öldürmüştü. 12 yıldır beraber yaşadığı "Kol" isimli köpeğini gözleri görmüyor ve kapısının önüne pisliyor gerekçesi ile defalarca demir tahra ile kafasına vurarak öldürmüş ve sonra "zaten ölecekti ben acılarını dindirdim" demişti.

200 TL İLE SERBEST BIRAKILDI

Olayın ardından polis ekipleri, köpeğini canice öldüren Brayn Cool’u gözaltına almış, tutanak tutularak Cool, mahkemeye sevk edilmişti. Mahkemede köpeğini sağlık problemleri nedeniyle öldürdüğünü söyleyen ve nasıl öldürdüğünü anlatan İngiliz, 200 TL ceza kesilerek serbest bırakılmıştı.