Karaman'da Madenşehir Köyü'nde oturanlar, iddiaya göre, biz hayvanlarımızı nerede otlatacağız diyerek, yeni orman sahasına fidan dikilmesine izin vermedi.
Karaman'da Madenşehir Köyü'nde oturanlar, iddiaya göre, 'Biz hayvanlarımızı nerede otlatacağız' diyerek, Orman İşletme Müdürlüğü işçilerinin, Bici-Candar mevkiindeki ormanlık alanın bitişiğindeki yeni orman sahasına fidan dikmesine izin vermedi. Bunun üzerine işçilerle, köylüler arasında çıkan arbedeye, jandarma müdahale etti.
Olay, bugün saat 13.00 sıralarında merkeze bağlı Madenşehir Köyü'nde meydana geldi. Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı taşeron firmanın işçileri, Bici-Candar mevkiindeki ormanlık alanın bitişiğinde oluşturulması planlanan yeni ormanlık sahanın düzenlenmesi ve fidan dikimi için çalışma başlattı. Bu durumu fark eden kadınlı-erkekli yaklaşık 100 köylü, işçilerin ve iş makinelerinin çalışmasını önlemek istedi. Bu sırada işçiler ile köylüler arasında arbede çıktı. Arbede sırasında darbe alan işçiler ambulans çağırdı. İddiaya göre, köylüler gelen sağlık görevlilerine de tepki gösterdi. Ardından köye çok sayıda jandarma sevk edildi.

'BİZ HAYVANLARIMIZI NEREDE OTLATACAĞIZ?'
Olay yerine gelen Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Selçuk Boz, köylülere, yaptıkları olayın yasa dışı olduğu konusunda uyarıda bulundu.
Köylüler ise "Biz hayvanlarımızı nerede otlacağız? Bir tarafımız SİT alanı, bir tarafımız ormanlık. Hayvanlarımızı otlattığımız tek bu yer kalmıştı. Buraya da fidan dikiliyor. Biz ne yapacağız?" dedi.

Garnizon Komutanı Albay Boz, köylülerin konuyu daha önce mahkemeye taşıdığını belirtip, mahkeme sonucunu beklemeleri gerektiğini belirtti. İkna olan köylü, dağıldı. İşçiler de bugünkü çalışmasına ara verdi. 


KÖYLÜLER ÇALIŞMAYI DURDURDU JANDARMA ARAYA GİRDİ
Karaman Merkeze bağlı Madenşehir köyünde dün öğle saatlerinde köy sakinleri iddiaya göre Orman İşleme Müdürlüğünde kiralık olarak çalışan iş makinesinin Bici-Candar mevkiinde fidan dikimi için arazi sahasına çalışmasına izin vermedi. Köylüler ve görevliler arasında yaşanan arbede sonrasında bölgeye çok sayıda askeri araç sevk edildi.

Köylüler ve Orman İşletme Müdürlüğüne çalışan ekipleri arasında çıkan arbede sonrası jandarma ekipleri olaya müdahale ederek kontrol altına aldı.

GARNİZON KOMUTANI SAKİNLEŞTİRDİ

Olay yerine İl Garnizon Komutanı Jandarma kıdemli Albay Selçuk Bozda gitti. Boz, köylüleri dinleyerek daha sonra bu işin yasal yollarını anlatarak sakin olmaları yönünde uyardı. Köylü kadınlar da Hayvanlarımızı nerede otlatacağız. Her yer sit alanı. Ormanlık koruma sahası. Bir mevkiimiz var. Orası da diğer köylüler tarafından fidan dikilmek istenmiyor. Bizim hayvanlarımız nerede otlanacak. Buna çözüm bulunmalı.”dedi Ganizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Boz daha sonra, “İşiniz mahkemelikse mahkemizini takip edin. Yoksa bu tavrınızla suçlu duruma düşersiniz.”dedi. Daha sonra köylüler köy muhtarının da araya girerek sakinleşmesi ile mahkeme sonucu bekleyeceklerini söyledi.

Çalışma ise bir süreliğine durduruldu.