Antalya’nın Konyaaltı ilçesindeki bir kreşte klima patlaması sonucu çıkan yangın korkuttu. Sınıfta çocukların bulunmaması olası bir faciayı önlerken, dumandan etkilenen bir kişi ayakta tedavi edildi.

Edinilen bilgiye göre yangın, Konyaaltı ilçesi Uncalı Mahallesi 1212 Sokak’ta bir kreşte meydana geldi. Sabah saat 08.30 sıralarında öğrencilerin bulunmadığı bir sınıftan dumanlar yükselmeye başladı. Klima iç ünitesinin patlaması sonucu kreşi siyah dumanlar kapladı. Kreş yöneticileri, durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Diğer sınıfta bulunan yaklaşık 20 öğrenci ise öğretmenler tarafından yandaki binaya tahliye edildi. Tahliye esnasında öğretmen ve çalışanlar dumandan etkilendi.

Olayı haber alan aileler ise hemen kreşe geldi. Çocuklarını kreşten alan aileler olay yerinden ayrılırken, bazı veliler ise itfaiyenin çalışmalarını takip etti. İkinci katta başlayan yangını söndüren itfaiye, duman tahliye işlemine başladı. Yan binaya alınan minikler ise çalışmaları pencereden izledi. Dumandan etkilenen bir çalışan sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildi. Klima ünitesinin alev aldığı sınıfta öğrenci bulunmaması olası bir can kaybını önledi.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.