Antalya’nın Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına pompalı tüfekle saldıran ve olay sonrası kiralık otomobille kaçan zanlı ile kız arkadaşı, polisin takibi sonucu Kütahya’da yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta Cumartesi günü gece saatlerinde Saray Mahallesi’nde bulunan Alanya Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binasına otomobil içerisinde bulunan bir kişi tarafından pompalı tüfekle bir el ateş edildi. Tüfekten çıkan saçmalar binanın camına isabet ederken, şans eseri olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

Saldırı sonrası harekete geçen polis, silahlı saldırganın yakalanması için geniş çaplı soruşturma başlattı. Aracın plakasından yola çıkan ve kiralık olduğunu belirleyen polis, aracı kiralayan kişinin daha önce karıştığı birçok suç nedeniyle sabıkalı olan 21 yaşındaki Onur K.K. olduğunu tespit etti.

Şahsın Kütahya’da olduğunun belirlenmesinin ardından Kütahya’ya giden Asayiş Büro Amirliği’ne bağlı özel ekip Kütahya polisi ile ortaklaşa operasyon düzenleyerek Onur K.K. ve kız arkadaşı Çiğdem Ü’yü (19) saklandıkları evde yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlı ve kız arkadaşı gece saatlerinde Alanya’ya getirildi. Emniyet Müdürlüğü’nde sorguları tamamlanan zanlı ve kız arkadaşı adliyeye sevk edildi.