Adana’da yaklaşık 2 ay önce öldürülen şahsın, otobüse yetişmek için eşi ve çocuklarının arkada kalmasına sinirlenerek kutsal değerlere küfrettiği gerekçesiyle park halindeki minibüsteki şahıslarla tartıştıktan sonra av tüfeğiyle vurulduğu ortaya çıktı. Şahısların, Suriye’ye kaçtıkları belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, olay, 11 Ekim 2014’de Seyhan ilçesi Fevzipaşa Mahallesi’ndeki Merkez Otogar’ın arkasında meydana geldi. İddiaya göre, İstanbul’da kaynak işi yapan 2 çocuk babası Yusuf G. (46), ailesiyle birlikte Kurban Bayramı iznini geçirmek için memleketi Adana’ya geldi. Tatili biten Yusuf G., eşi Hatice, kızı D.G. (17) ve oğlu A.G. (12) ile otobüsle İstanbul’a dönmek için Fevzipaşa Mahallesi 48048 Sokak’ta bulunan evlerinden çıkarak otogara yürümeye başladı. İddiaya göre, Yusuf G. otobüse yetişmek için hızlı yürüyünce eşi ve kızı arkada kaldı. Onlar arkada kalınca el hareketi yaparak "çabuk olun" diye bağırdı. Yavaş yürüdükleri için eşi ve kızına kızan Gülderen bu arada kutsal değerlere de küfretmeye başladı.

AV TÜFEĞİNİN DİPÇİĞİYLE ÇENESİNE VURDU BACAĞINA ATEŞ ETTİ

Bu sırada yol kenarındaki 26 HK 575 plakalı minibüsün içerisinde bulunan şahıslar araçtan inerek "Neden küfrediyorsun" diyerek Yusuf G. ile tartışmaya başladı. G. ise "Size ne ben istediğime küfrederim" diye karşılık verince minibüsün sürücü koltuğundan inen şahıs, tüfeğin dipçiğiyle önce Yusuf G.’nin çenesine vurup daha sonra da bacağına ateş etti.

Bu arada Yusuf G.’nin eşi Hatice G. bağırmaya başlayınca sürücü, "Bak sesini kes seni de burada öldürürüm" dedikten sonra arkadaşlarıyla birlikte olay yerinden uzaklaştı.

Bir süre sonra ambulansla hastaneye kaldırılan Yusuf G., kan kaybından hayatını kaybetti.

CİNAYET DEDEKTİFLERİ PLAKADAN YOLA ÇIKARAK ZANLILARA ULAŞTI

Olayın cinayetle sonuçlanması üzerine Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Cinayet Büro Amirliği dedektifleri konuyu araştırmaya başladı.

Polis önce Hatice G. ve çocuklarıyla görüştü. Eşi, kocasının el hareketi yaptığını şahısların bunun kendilerine yapıldığını zannederek ateş ettiğini söyledi. Ancak Hatice G.’nin çocukları ve diğer görgü tanıkları, Yusuf G.’nin kutsal değerlere küfrettiği için şahıslar ile tartıştığını ve bu yüzden vurulduğunu söyledi.

CİNAYETTEN SONRA ARKADAŞLARIYLA BİRLİKTE SURİYE’YE KAÇTILAR

Polis plaka üzerinden yaptığı araştırmada aracın Servet K. (31) adlı bir kişiye ait olduğunu o gün de minibüsü bu Servet K.’nin kullandığını, yanında ise Cumali T. (25), Talip G. (29), Ercan G. (36) olduğunu belirledi.

Polis, şüpheli şahısları yakalamak için adreslere şok baskınlar yaptı ancak şahısları adreslerde bulamadı. Şahısların, Suriye’ye kaçtıkları anlaşıldı. Polis araştırmayı derinleştirdiğinde şahısların Suriye’ye sürekli gidip geldiği ve orada da IŞİD ile birlikte hareket ettiğini belirledi.